Tragedie într-o familie din Suceava. Bebelușul de o lună şi jumătate, internat la terapie intensivă după ce a fost botezat, a murit în noaptea de duminică spre luni.

Copilul a fost adus la spital în stare gravă şi a fost conectat la aparate.

Medicii legişti urmeza să stabilească exact cauza morţii, iar procurorii au dechis un dosar pentru ucidere din culpă.

Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat ca instituția pe care o conduce s-a autosesizat.

"Noi acum ne-am sesizat din oficiu. O să facem și noi propriile investigații, o să luăm și părerea specialiștilor și sper că în câteva zile să avem o poziție oficială a instituției", a declarat Renate Weber pentru Ziare.com.

Copilul a început să dea semne că se simte rău imediat după ce a fost scos din cristelniță. Alarmați, părinții au sunat la 112.

Tatăl bebeluşului: „Am observat că ceva e în neregulă şi imediat a început să îi curgă sânge pe nas la copil. L-am pus cu faţa în jos, dar nu şi-a revenit. Într-adevăr, îi bătea inima, dar un puls foarte scăzut”.

Medicii veniţi cu ambulanța au preluat bebelușul în stop respirator şi l-au dus de urgență la spital, unde cel mic a fost internat la terapie intensivă, conectat la aparatul de oxigen. Tatăl bebeluşului, şocat de cele întâmplate, spera într-o minune.

Tatăl bebeluşului: „De la doctori am aflat că a inhalat 110 ml de apă. Părintele l-a scufundat, copilul plângea. L-a scufundat de trei ori, l-a scos şi l-a şters. Dacă l-a văzut cu gura căscată şi plângea, nu trebuia să îl scufunde cu totul în apă. Ştim că respiră cu ajutorul aparatelor. Nu ştim cât de afectat îi este creierul”.

Din nenorocire, copilul a decedat la spital.

Dan Teodorovici, purtător de cuvânt al SJU Suceava: „Copilul a fost adus în stop cardiorespirator, resuscitat de echipajul SMURD. S-a întâmplat în timpul botezului și a fost adus la spital de echipajul SMURD, însă din păcate în această dimineață, la 6:00, a decedat din cauza leziunilor datorate privării de oxigen”.
Reporter: „Cei care au ajuns la fața locului au aspirat lichid din plămânii copilului?”
Dan Teodorovici: „Da, au aspirat, dar nu știu ce cantitate”.

Preotul n-a vrut luni să comenteze tragica întâmplare. Oficialii Protopopiatului din Suceava spun că el este unul cu multă experiență și nu-și pot explica nenorocirea.

Ionel Doru Budeanu, protopop: „Așteptăm să vedem despre acel lichid de care se tot vorbește, dacă este vorba de apă, dacă este vorba de lapte. Cei de la spital au spus că în momentul de față nu se poate face diferența, ci doar că este un lichid. Am vorbit cu preotul și a spus că copilul a plâns în timpul botezului, dar și imediat după ce a fost scos din cristelniță, deci semnele vitale erau în regulă”.
Reporter: „Copilul a fost scufundat în timp ce plângea?”
Ionel Doru Budeanu: „Nu aș putea să vă spun, dar în momentul în care a fost cufundat în cristelniță, părintele i-a acoperit fața”.
Reporter: „A fost cufundat total?”
Ionel Doru Budeanu: „Da”.
Reporter: „Familia a spus acum preotului că bebelușul ar avea probleme?”
Ionel Doru Budeanu: „Știam că este născut prematur, dar nu s-a adus la cunoștință că ar avea alte probleme”.

Polițiștii au deschis un dosar penal în rem.

Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava: „Polițiștii au fost sesizați că minorul în vârstă de șase săptămâni, la câteva minute după procesiunea religioasă, nu a mai prezentat semne vitale. În urma complicațiilor apărute, în cursul acestei dimineți bebelușul a decedat”.

Poliţiştii îi vor audia acum pe toţi cei implicaţi în acest caz.