Cine este tânărul lovit și agresat sexual de bărbatul care s-a dezbrăcat pe stradă, în Neamț

Ultima actualizare: 26-05-2020 21:42

Scene halucinante surprinse în miezul zilei, în județul Neamț! Un adolescent de 16 ani, din orașul Roznov, a fost lovit și agresat sexual de un așa-zis prieten, mai mare cu doi ani.

Tânărul s-a dezbrăcat complet înainte de a trece la atac. Totul s-a desfășurat sub privirile altor băieți, care au ezitat să intervină. Unul singur a avut o răbufnire, dar a fost, la rândul său, lovit. Poliţiştii l-au reţinut pe agresor.

Incidentul s-a petrecut pe stradă, în miezul zilei. Încurajat de unii băieţi din grup, suspectul s-a dezbrăcat şi a început să îl lovească pe băiatul de 16 ani. Pare că îl și agresează sexual, într-un anumit moment. Totul, sub privirile celorlalți. Buimac, copilul agresat s-a dus acasă.

Tatăl victimei: Mie nu mi-a povestit nimic, atât mi-a spus că s-ar putea să aibă probleme cu poliţia.
Reporter: I-a fost ruşine sa va povestească?
Tatăl victimei: Da, a încercat sa vorbeasca mai mult cu mamă-sa. Mi-a zis că are treabă cu poliţia, dar nu am ştiut că a fost abuzat sexual şi ăla era dezbrăcat.

Potrivit familiei copilului, duminică dimineaţa, victima se înţelesese cu agresorul să distribuie pliante, în localitate, urmând să împartă câştigul. În cele din urmă, a făcut singur treaba - așa-zisul prieten nu a mai apărut. Tot el s-a înfuriat, când a aflat.

Mama victimei: Am rămas şocată. Numai că nu am picat jos atât a mai rămas.

Scenă a fost postată online. Poliția s-a autosesizat.

Georgiana Moşu, IPJ Neamţ: Poliţiştii din cadrul oraşului Roznov au identificat un tânăr în varstă de 18 ani banuit de comiterea de agresiune sexuală şi lovire sau alte violențe. Ulterior în baza probatoriului administrat poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore fiind introdus în arest.

Pe fir au intrat şi angajaţii de la protecţia copilului.

Magda Vasilache, DGASPC Neamţ: Filmul abuzului petrecut la Roznov este absolut şocant, revoltător, greu de privit. În afara abuzului propriu-zis care este condamnabil, este de neimaginat reacţia celor care au asistat pasivi la acest incident fără să intervină sau fără să solicite sprijinul poliţiei. DGASPC condamnă ferm o astfel de atitudine şi reaminteşte tuturor sa intervina în sprijinul victimelor şi sa fie conştienţi că atitudinea lor îi face complici.

În acest moment, agresorul este în centrul de detenţie. Va fi prezentat Parchetului de pe lângă judecătoria Neamţ, cu propunere de arestare preventivă.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO