A nins în mai multe zone din țară, cu doar câteva zile înainte de venirea verii
Mai este puțin și vine vara, calendaristic măcar, însă peisajul pare mai degrabă de iarnă, în multe zone din țară. S-a răcit brusc, iar la munte a nins.
În Parâng, un echipaj de salvatori montani s-a trezit în mijlocul fulgerelor.
În Munții Parâng, salvamontiștii au fost chemați de urgență să ajute un bărbat de 62 de ani, care s-a accidentat la schi. I-a surprins o ninsoare însoțită de fulgere, așa că intervenția a fost extrem de dificilă. La un moment dat, au fost nevoiți să închidă telefoanele mobile și stațiile de emisie-recepție pentru a elimina riscul de a fi trăsniți.
Fenomenele extreme au lovit și județul Cluj. În zona Turda-Câmpia Turzii, ploaia torențială a început brusc și în scurt timp a început să cadă grindină. După mai puțin de jumătate de oră, peisajul arăta ca unul de iarnă, cu mașini și străzi acoperite cu un strat alb de gheață. În același timp, la cote mai înalte, în Băișoara, a nins pentru mai multe ore. La fel și în Bistrița, unde în câteva secunde grindina s-a adunat într-un strat gros de un centimetru.
Grindina a lovit și la Anina, în Caraș Severin
Meteorolgii spun că vor urmă zile cu vreme mult mai rece decât în mod obișnuit, dar și precipitații.
Silvia Barbu, director Meteo Banat Crișana: „În perioada asta, vremea este sub maximele normale, astfel că vom avea maximum 20 de grade, cu instabilități termice. Limita normală este de 24 de grade, așadar observăm o răcire, așa că vom avea parte, până la începutul săptămânii viitoare, de vânt, ploi, instabilitate și grindină”.
Și pe Transalpina a nins zdravăn, deși acum trei zile șoseaua a fost redeschisă circulației. E drept, drumarii curățaseră doar drumul. Pe margine existau, încă, zone cu nămeți. Temperaturile au coborât la limita înghețului încă din timpul zilei, iar ploile care au căzut la baza muntelui s-au transformat în ninsori de la cota 2000 în sus.
Prognozele meteo indică în continuare precipitații abundente în zonă.