Femeie din Arad atacată de o haită de câini în plină stradă. Reacția primarului

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
caini
iStock

Incident grav în comuna arădeană Șicula, unde o femeie de 46 de ani a fost atacată de o haită de câini.

Incidentul s-a petrecut în timp ce femeia mergea de la magazin acasă, pe drumul principal. Victima a strigat imediat după ajutor, însă până când alți localnici au intervenit, câinii au atacat-o.

A ajuns acasă plină de sânge la picior și am dus-o la spital pentru tratamente. În Șicula suntem terorizați de haitele de câini, care fac legea pe străzi. Sunt câțiva care îi hrănesc, că le zice câini comunitari, însă sunt agresivi cu cei pe care îi simt fără apărare. Au fost numeroase cazuri de persoane mușcate, ne e frică să mai ieșim pe stradă”, acuză soțul victimei, Gheorghe Ivașcu, potrivit aradon.ro.

Bărbatul a depus, miercuri, plângeri la Poliția Șicula și la Primărie.

Primarul comunei, Duțu Căprar, a recunoscut că sunt foarte mulți câini fără stăpân pe străzi, însă a dat vina pe localnici, pentru că îi hrănesc fără să și-i asume.

Avem peste 50 de câini liberi pe străzi doar în satul Șicula, ceea ce e un pericol adevărat. Sunt decis ca după acest incident grav să iau măsuri radicale. Vom chema echipe de ecarisaj, chiar dacă asta ne va costa foarte mult. Totul este o chestiune de educație, oamenii nu înțeleg că dacă vor câini trebuie să îi țină în curte, nu pe stradă. Din păcate, când mergem în sat și întrebăm ai cui sunt câinii, nimeni nu mai recunoaște, dar de hrănit îi hrănesc pe stradă”, a spus primarul.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO