Elev de 14 ani, înecat în prima zi de școală. S-a dus la scăldat imediat după cursuri și nu a mai ieșit din apă

Ultima actualizare: 15-09-2020 12:15
inecat
StirilePROTV

Cadavrul elevului de 14 ani care s-a înecat, luni, în râul Mureş, în care s-a scăldat imediat după ce a plecat de la şcoală, a fost găsit, marţi, de către scafandrii Detaşamentului de Pompieri Arad, la o adâncime de aproximativ şapte metri.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, George Pleşca, a declarat că luni seara au fost oprite căutările, din cauza întunericului, iar marţi dimineaţă, la ora 8,00, au fost reluate. În total, pompierii au căutat în apele Mureşului aproximativ zece ore, luni şi marţi, folosind scafandri.

Conform reprezentanţilor ISU, cadavrul copilului a fost găsit la o distanţă de câteva zeci metri faţă de locul în care a intrat în apă. Corpul neînsufleţit a fost predat medicilor legişti, potrivit Agerpres.

Luni după-amiază, un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că un copil s-a înecat în zona "Maranata" a malului Mureşului, în municipiul Arad. Pompierii au găsit, în locul indicat, doi copii, care au spus că sunt colegi cu cel care a intrat în apă.

"Cei doi copii găsiţi pe malul râului au afirmat că, după ce au plecat de la şcoală, s-au oprit la Mureş să facă o baie, iar colegul lor nu a mai ieşit la suprafaţa apei", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO