Două fete au fost lovite în plin pe trecerea de pietoni de un șofer care nu le-a văzut

06-02-2021 07:48


Un accident grav s-a petrecut vineri seară, în comuna Costești, din județul Buzău. Două fete - una de 16, alta de 20 de ani - au fost lovite de un șofer grăbit, chiar pe trecerea de pietoni.

Tinerele au fost transportate de urgență la spital, una dintre ele în stare de inconștiență. Șoferul, care nu consumase alcool, are acum dosar penal.

Cele două fete veneau spre casă, după ce făcuseră cumpărături într-un magazin din apropiere. În timp ce traversau drumul european, un şofer de 35 de ani le-a lovit în plin, chiar pe trecerea de pietoni.

Şoferul le-a spus polițiștilor că le-a văzut pe cele două fete prea târziu și nu a putut evita accidentul.

Cele două tinere au fost duse de urgență la spital. Fata 20 de ani era în stare de inconștiență.

Adriana Bunilă, purtător de cuvânt SJU Buzău: „La o primă evaluare medicală tânăra în vârstă de 16 ani a suferit o fractură de gleznă dreaptă, un traumatism de umăr stâng iar tânăra în vârstă de 20 de ani a fost găsită inconştientă şi a suferit policontuzii cu escoriaţii la nivelul membrelor superioare şi inferioare.”

Etilotestul a indicat că şoferul nu consumase alcool. El are acum dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Traficul a fost restricţionat zeci de minute şi s-au format coloane de maşini, cât timp s-au făcut cercetări la faţa locului. În această zonă au avut loc de-a lungul timpului mai multe accidente, cu urmări grave.

 

Tags: accident,


VIDEO PROTVPLUS.RO