Caz desprins din filmele cu mafioți la Bran. Cum a fost convins un bărbat să recunoască un furt

Ultima actualizare: 26-06-2020 17:56

Metode mafiote de acţiune în Bran: doi indivizi sunt acuzați că au dus în pădure un bărbat, l-au bătut şi l-au stropit cu benzină pentru a-l face să recunoască un furt.

Abia când omul a promis că va restitui suma pe care o invocau, a fost dus acasă. Și aici a izbucnit un nou conflict, însă bărbatul a apucat să sune la 112. Agresorii au ajuns în arest.

Victima are 45 de ani și necesită mai bine de 30 de zile de îngrijiri medicale.

Povestea este însă ceva mai nuanțată. Rănitul şi presupușii agresorii se cunosc şi chiar păreau prieteni, spun localnicii.

Conflictul ar fi pornit de la un furt comis de bărbatul care a sfârșit cel mai rău. Și ar fi avut două părți - cea din pădure, unde indivizii ar fi folosit mijloace mafiote pentru a-l constrânge să recunoască. Dar și una acasă la victimă, care ar fi apucat totuși să alerteze poliția.

Cei doi suspecţi au fost reţinuţi de forţele speciale, chiar în centrul Branului. Judecătorii au decis arestarea lor preventivă pentru 30 de zile. Unul dintre cei doi bătăuşi are antecedente penale.

Nadia Olaru, purtător de cuvânt al IPJ Brașov: "Polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui doar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie, lipsire de libertate în mod ilegal, loviri sau alte violențe și amenințare".

Separat, este investigat și furtul de care a fost acuzat bărbatul bătut.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO