Bărbatul care și-a omorât fosta soție după ce a intrat cu mașina într-o pasarelă pietonală de pe Bulevardul Pipera-Tunari a fost reținut pentru 24 de ore pentru violență în familie, în forma omorului calificat.

Vineri, acesta va fi dus la Tribunalul Ilfov, cu propunere de arestare preventivă.

Accidentul a avut loc în urmă cu aproape două săptămâni. Anchetatorii au indicii că bărbatul de la volan ar fi premeditat accidentul ca să-și ucidă fosta soție.

Mariana avea doar 37 de ani și viața ei a fost curmată brusc în accidentul produs sâmbătă pe Bulevardul Pipera-Tunari. La volan era chiar fostul ei soț. Divorțase de el în urmă cu câțiva ani, însă a încercat să-și repare căsnicia de dragul celor doi copii pe care îi creșteau împreună.Într-o postare făcută pe o rețea de socializare în toamna anului trecut, Mariana era alături de fostul soț și părea că lucrurile sunt pe calea cea bună. Gelozia bărbatului era însă fără limite, spun apropiații.

Mama Marianei: „Ne spunea că era extrem de gelos, că a amenințat toată familia când l-a părăsit, că a bătut-o și cum a convins-o să se urce cu el în mașină în dimineața accidentului”.

Impactul a fost mortal pentru Mariana, care se afla pe locul din dreapta, iar centura ei de siguranță era prinsă prin spatele scaunului, după cum au susținut unii martori.

Anchetatorii au stat de vorbă cu rudele celor doi soți, au studiat imaginile camerelor de supraveghere a traficului și au cercetat mesajele pe care cei doi și le-au trimis pe telefoane mobile. Așa s-a conturat tot mai mult ideea că accidentul ar fi fost de fapt un omor, posibil cu premeditare.

Potrivit unor surse din anchetă, fostul soț a declarat inițial că nu a mai fi controlat mașina pentru că ar urma un tratament cu sedative. Ar fi revenit apoi și a spus că de fapt a fost șicanat de un alt autovehicul. Niciuna din variante nu s-a confirmat.

Până când procurorii vor decide dacă îl trimit în fața judecătorilor pe suspect, familia Marianei se pregătește de înmormântare. Trupul ei va fi depus la o capelă din orașul Tunari, localitatea ei natală, iar miercuri o vor conduce pe ultimul drum.