Bărbatul acuzat că și-a omorât fosta iubită susține că se împăcase cu ea chiar în seara crimei

15-02-2021 19:53


Apar informații revoltătoare în cazul crimei de la Sibiu, unde o femeie de 31 de ani a fost ucisa de fostul iubit, cu 11 ani mai în vârstă.

Victima se temea de agresor și obținuse un ordin de restricție împotriva lui, ordin pe care bărbatul îl încălcase înainte de crimă de trei ori. Însă nimeni nu a luat mai repede o măsură care să prevină tragedia, mai ales că individul locuia chiar lângă fosta iubită.

La audieri, bărbatul a susţinut că se împăcase cu fosta iubită, iar sâmbăta s-au întâlnit în oraş. Apoi ar fi mers împreună în apartamentul ei, aflat în acelaşi bloc, lângă apartamentul său. Acolo, suspectul pretinde că s-ar fi luat la ceartă şi că tânăra l-ar fi lovit, în timp ce el ar fi vrut să se apere. Însă medicii legişti au descoperit mai multe răni pe trupul victimei, care ar putea infirma varianta celui acuzat de crimă. Iar apropiaţii, care ştiu mai multe despre relaţia celor doi, exclud posibilitatea că femeia să fi mers la întâlnire de bunăvoie.

O colegă de muncă de-ale victimei povesteşte că, sâmbătă, femeia a fost sunată insistent de fostul iubit. La un moment dat, a ieşit din clădire şi s-a întors lividă cu un plic în mână. Colega presupune că bărbatul o şantaja cu nişte fotografii compromiţătoare. De altfel, această variantă este vehiculata şi printre rudele femeii.

Tot din cercul de apropiați vin și mărturisiri despre caracterul agresiv al suspectului.

Ana Maria Vîlcu, prietena victimei: „El mi-a cerut prietenia pe Facebook, eu am spus Dianei că mi s-a părut un pic stânjenitoare situaţia. El a început să mă ameninţe pe Facebook, să mă acuze că de ce nu mi-am ţinut ciocul, că dacă nu încetez o să fie rău pentru mine şi o să ia el alte acţiuni”.

Procurorii au confirmat că bărbatul a mai încălcat, de trei ori, ordinul de restricţie care îl viza: pe 7, 21 şi 27 decembrie. Însă, deşi femeia a anunţat autorităţile, nimeni nu a făcut nimic concret.

Camelia proca, președintele Asociației ALEG: „Nu e prima oară când o femeie care are ordin de protecţie moare. Legea spune că încălcarea unui ordin de protecţie se pedepseşte cu închisoare, însă măsurile ajung să fie luate foarte târziu. Ajunge să fie un act pe hârtie, iar hârtia nu protejează pe nimeni”.

Abia acum, după crimă, când nu se mai poate face nimic pentru victimă, cel care a recunoscut că i-a luat viaţa a fost arestat, după ce s-a predat.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO