Au murit după ce au făcut focul în sobă. Ce s-a întâmplat

Ultima actualizare: 20-07-2020 18:04

Tragedie în judeţul Mureş! O bătrână şi fiul ei au murit după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon. O rudă i-a găsit fără suflare, în locuinţă.

Medicii veniţi cu ambulanţa au încercat să-i salveze viaţa bărbatului, însă după aproape jumătate de oră de eforturi de resuscitare, omul s-a stins. Nenorocirea s-ar fi întâmplat, spun anchetatorii, din cauza unei sobe defecte.

Alarma s-a dat înluni dimineaţă, în localitatea Glăjărie, când rudele i-au găsit pe cei doi prăbuşiţi în bucătărie: femeia fără semne vitale, iar fiul ei în stare de inconștiență.

Alexandra Călușer, purtător de cuvânt ISU Mureş: "În urma recunoaşterii au constatat două victime în stop cardio-respirator, dintre care o victimă de sex feminin în vârstă de 90 de ani pentru care nu au mai început manevrele de resusciatre pentru că avea semne incompatibile cu viaţa. Pentru a doua victimă, de sex masculin, în vârstă de 69 de ani, s-a respectat protocolul de resuscitare."

Se pare că bătrâna şi fiul ei au încercat aseară să facă foc în sobă şi nu şi-ar fi dat seama că tot fumul intra în casă.

Localnic: "Seara a fost rece cum o plouat, au făcut ei foc, poate s-au asfixiat de la gaz sau din cauza asta."

Localnică: "Hornul era astupat şi jarul tot pâlpâia în sobă. Când au venit pompierii s-au urcat în pod, au desfundat hornul şi fumul o urcat. Nu a fost curăţat erau bătrâni. Cred că s-au intoxicat. De obicei dacă iese fum se bat clopotele, atunci oamenii ştiu, dar cine l-o găsit .. nu ştiu…"

Poliţiştii şi criminaliştii au deschis anchete.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO