Doi bărbați au intrat într-un canal cu dejecții. S-au intoxicat și sunt internați în stare gravă

Ultima actualizare: 12-06-2020 08:40

Doi bărbați din Iași sunt internați în stare gravă, după ce au intrat într-un canal cu dejecții și s-au intoxicat. Cei doi, unchi și nepot, au fost găsiți inconștienți și transportați de urgență la spital.

Poliția a început o anchetă pentru a stabili cum s-au petrecut lucrurile.

Incidentul a avut loc în cartierul Alexandru cel Bun din Iași. La un moment dat, dinspre canalul dintre blocuri au început să se audă zgomote, iar o femeie i-a văzut pe cei doi bărbați căzuți unul peste altul.

Bărbat: "Eram în față la asociație, s-au auzit niște zgomote, a venit o doamnă de la blocuri și ne-a anunțat că este cineva în canal și atunci am sunat imediat la 112."

Gabriel Covăsneanu, purtător de.cuvânt ISU Iași: "S-a intervenit cu autospeciala de stingere, terapie intensivă, 12 cadre militare. La sosirea echipajelor, persoanele erau inconștiente datorită acumulării de gaze din canal, au fost extrase și transportate la spital."

Martorii spun că în cursul zilei de ieri asociația de proprietari ar fi început niște lucrări de întreținere a canalului. Unul dintre bărbați, în vârstă de 50 de ani, care era angajatul asociației, a intrat în canal pentru a-l curăța. Cel de-al doilea, în vârstă de 32 de ani, ar fi încercat să-l salveze.

Bărbat: "Am căutat să-i tragem, dar nu am putut, că erau doi."

Femeie: "Au intrat să curețe canalu. I-a pus administratora."

Femeie: (n.r. reporter: Ce s-a întâmplat?) O să lămurim, urmează să dăm niște declarații, o să lămuresc situația."

Cei doi bărbați au fost internați în stare gravă, dar stabilă, pe secția de Toxicologie de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași.

Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași: "Erau amândoi în stare de comă. S-a intubat și s-a început ventilația acestor doi pacienți. Au fost aduși în UPU unde se continua manevre de susținere funcții vitale."

Incidentul este cercetat acum de autorități.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO