Gest incalificabil al unui adolescent de 16 ani, din Cluj-Napoca. După ce a primit cadou un pui de pisică, în loc să îl îngrijească și să îl iubească - băiatul l-a schingiuit până l-a ucis.

 

Și mai șocant este că a filmat totul și i-a trimis imaginile femeii care i-l donase. Poliția îl cercetează acum pentru uciderea cu intenție a unui animal - faptă care se pedepsește cu închisoare.

Atenție, urmează imagini și detalii care vă pot afecta emoțional.

Chinul la care a fost supus bietul pui de pisică este barbar. Adolescentul filmează încontinuu cum animalul se zbate ca să se salveze. Totul pare că a fost premeditat.

Ana-Maria Nemeș, vicepreședinte ONG protecția animalelor: "Și-a făcut un scenariu, în sensul că s-a pregătit cu o cameră pusă pe frunte ca să poată surprinde exact ceea ce el îi făcea pisicii".

Și mai șocant este că după ce a filmat secvențele revoltătoare adolescentul le-a trimis prin intermediul unei aplicații de mesagerie femeii care îi donase luna trecută animalul.

Ligia Siciu: ”A refuzat să-mi spună cum se simte, dacă se adaptează și a refuzat patru zile. A patra zi ne-a trimis acel filmulet în care se vede clar că el - în data de 27 când l-am dat, l-a omorât, l-a schinghiut".

În stare de șoc, femeia a apelat la o asociație de protecție a animalelor, iar poliția a deschis un dosar penal.

 

”Videoclipul era de o cruzime înspăimântătoare”

 

Ana-Maria Nemeș: "Am primit un mesaj, text și video, în care mi se cerea ajutorul. Videoclipul era de o cruzime înspăimântătoare".

Alexandra Luca, purtător de cuvânt Poliția Cluj: "Sunt continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept".

Adolescentul care a schingiut pisica a fost dus în fața magistraților, iar procurorii au dispus în cazul lui controlul judiciar pentru 60 de zile. În plus va trebui să se supună și unui tratament medical. Tatăl său a fost îngrozit de fapta lui.

Tatăl adolescentului: "Noi l-am dus la polițiști, noi am aflat de asta și l-am dus. El era supravegheat de fiecare dată”.

Gabriela Groza, psiholog judiciar: "Din punct de vedere psihologic, chiar psihiatric, este un comportament care se investighează și este asociat cu diferite probleme, tulburări. Prima ipoteză pentru această persoană este că are o problemă și are nevoie neapărat de o evaluare de specialitate".

În România, uciderea animalelor se pedepsește cu până la un an de închisoare sau cu amendă penală.