Oricine isi poate construi propria drona, cu o investitie mica. Tutorial VIDEO cu piesele componente

Ultima actualizare: 08-12-2013 06:54

Cei care sunt pasionati sa... mestereasca diferite gadgeturi traiesc o mica revolutie. Orice aparat le trece prin minte poate fi transformat zilele acestea in realitate, cu ajutorul unor piese care sunt usor de gasit.

Iata, pe scurt, cum va puteti construi propria drona:

-► In primul rand este nevoie de un cadru, motoare si un controller pentru aceste motoare.

-► Scheletul, structura dronei, se poate construi din fibra de sticla sau aluminiu. Este cea mai usoara varianta si cea mai putin costisitoare. Un schelet din aluminiu, de exemplu, poate costa intre 100 si 200 de lei.

-► O drona poate avea 4, 6, 8, 12 sau chiar 16 motoare. Acestea sunt importante pentru ca ele ridica de fapt toata structura in aer. Sunt mult mai puternice decat modelele vechi si, chiar daca sunt mai mici, sunt mai puternice, pentru ca se invart in jurul proriului ax. Pretul unui astfel de motoras pleaca de la 70 de lei.

-► Dupa motoare avem nevoie de un controller pentru motoare, care costa aproximativ 85 de lei.

-► Apoi este nevoie de o statie-control, adica o telecomanda. Poate fi folosita una universala, pentru avioane sau masini teleghidate.

-► Bateria este si ea foarte importanta si trebuie s-o calculati foarte atent. Daca aveti un acumulator prea greu, desi este puternic, drona nu va zbura la fel de mult. Va trebui sa echilibrati acumulatorul: greutatea cu puterea pe care o da acesta.

Iata si cateva site-uri din Romania de unde puteti cumpara drone sau componente pentru astfel de aparate:

- www.autorc.ro

- www.2rc.ro

- www.mxshop.ro

- www.sierra.ro

Iti place sa construiesti roboti? Ai vazut toate filmele Transformers si crezi ca poti face ceva asemanator? Inscrie-ti ideile in competitia SMART NATION si poti fi marele castigator!

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO