Cum functioneaza inventia unor romani premiata international care ar putea schimba medicina

Ultima actualizare: 07-12-2013 07:16
innova

Oamenii de stiinta din Romania au reusit ca in aceasta saptamana sa revina in tara cu o medalie de aur extrem de importanta.

La Targul de Inovatii "Innova" de la Bruxelles, o echipa de medici din Romania a reusit sa obtina medalia de aur pentru dezvoltarea unei tehnologii medicale care va permite regenerarea mai rapida a suturlor nervilor periferici.

Arata-le tuturor ca ai idei geniale. Stii sa faci aplicatii pentru telefoane, te joci cu roboti si stii cum sa construiesti unul, iti place la nebunie tehnologia, ai idei si nu stii ce sa faci ele? Inscrie-le acum in competitia Smart Nation si poti fi marele castigator. Afla mai multe informatii aici.

TEHNOLOGIE REVOLUTIONARA LA CEL MAI MIC PRET

innova

Tehnologia dezvoltata de inginerul Madalina Albu, profesor doctor Ioan Lascar, doctor Dragos Zamfirescu, academician Maya Simionescu, doctor Ion Zegrea, doctor Marius Popescu si cercetatoarele Irina Domnica Titorencu si Georgeta Bumbeneci permite regenerarea mult mai rapida a suturilor nervilor periferici si, extrem de important, la un cost mult mai mic.

Profesorul Ioan Lascar, seful Clinicii de chirurgie plastica de la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti, a explicat pentru Mediafax cum functioneaza tehnologia:

"In 10 la suta din leziunile de nerv am putea folosi aceasta metoda. De fapt este vorba despre un tub biologic care va ghida regenerarea nervului."

"Pana acum, eram nevoiti sa recoltam fragmente de portiuni de nerv, adica sa sacrificam nervul, pentru a ajuta la regenerarea unui nerv important."

Iar dincolo de importanta medicala a acestui "tub", costul de productie este dincolo de orice asteptari. Daca pana in rezent un singur tub de doi centimetri costa 500 de dolari, acest tub dezvoltat de romani costa numai 30 de dolari.

Castiga super premii folosindu-te de ideile tale. Afla cum pe www.smartnation.ro

"E ULTIMA FRONTIERA IN MICROCHIRURGIE"

innova

Medicul Dragos Zamfirescu a explicat importanta acestei tehnologii:

"Sunt situatii in care capetele unui nerv sectionat nu se pot sutura cap la cap. In acest caz, variantele terapeutice sunt folosirea unei grefe nervoase recoltata din alta parte a corpului uman (cu un deficit senzitiv corespunzator) sau folosirea de conductoare tubulare de regenerare (tuburi)."

"Produsul nostru are aplicabilitate imediata. Noi intentionam sa-l folosim in operatii de microchirurgie a nervilor periferici, cu consimtamantul prealabila al pacientului."

"Regenerarea nervoasa este, practic, ultima frontiera in microchirurgie; de 30 de ani nu s-a schimbat mai nimic, se fac aceleasi proceduri, cu aceleasi rezultate", a spus Zamfirescu.

Cele mai tari idei din stiinta sunt aici. Vezi proiectele geniale ale unor romani care pot schimba lumea, pe www.smartnation.ro

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO