Cel mai ieftin internet din lume. Proiectul prin care oricine ar putea fi conectat aproape gratuit
Pentru multi dintre noi, viata fara internet ar fi aproape imposibil de inteles. Desi in urma cu 15 ani acest serviciu era doar o distractie de cateva ore prin dial-up la miezul noptii cand tariful era mai ieftin, astazi unii in considera indispensabil.
Si asta pentru ca totul sau aproape totul s-a mutat pe internet. Platim folosind telefonul, facem tranzactii bancare online, ne achitam facturile, facem comanda la mancare de la locul de munca, ne uitam la filme si seriale, comunicam cu prietenii si familia de la distanta si gasim metode tot mai noi si mai simple de a ne informa, distra si de a ne conecta la ceea ce ne intereseaza mai mult. Si toate acestea la un pret rezonabil. Aparent rezonabil.
Daca aveti idei de aplicatii revolutionare, le puteti inscrie in competitia Smart Nation, iar cele mai bune dintre ele vor fi premiate. Mai multe gasiti pe SmartNation.ro.
Pentru foarte multi, abonamentul la internet reprezinta un cost mult prea mare. In Mozambic, 1GB de date echivaleaza cu salariul local pe doua luni, ceea ce, pentru o necesitate a acestor ani, inseamna un cost urias.
Astfel, inventatorul WWW-ului, Sir Tim Berners-Lee, a anuntat infiintarea A4AI, adica Alliance for Affordable Internet, prin care incearca sa aduca mediul on-line si in tarile aflate in curs de dezvoltare. Proiectul, sprijinit de Google, Facebook, Intel, Microsoft si Cisco, cauta o modalitate extrem de ieftina de a conecta 69% din populatia tarilor continentului african. Pe scurt, planul lui Sir Tim Berners-Lee ar putea aduce la nivel global un internet mult mai ieftin si mult mai usor de accesat.
“Marea majoritate a lumii inca nu este online si asta pentru ca acesti oameni nu isi pot permite. In Mozambic, 1GB de date inseamna salariul pe doua luni.” – Sir Tim Berners-Lee.
“In ultimii 20 de ani, internetul ne-a schimbat viata atat de mult, incat acum pare imposibila fara el. Accesul la internet a reprezentat motorul cresterii economice. Internetul pune puterea in mainile oamenilor si deschide societatile.” – oficial britanic.
In Africa, 16% din populatie are acces la internet, in timp ce in tarile dezvoltate 77% din populatie se regaseste online.
Descopera lumea celor mai tari idei din stiinta pe www.smartnation.ro