Marea coada a umilintei la care stau cei mai amarati oameni. Programarile incep de la ora 7, dar doctorii nu vin pana la 10
Umilinta extrema la Tulcea, unde pensionarii pe caz de boala sunt obligati sa astepte ore in sir, in conditii inumane, in fata singurului cabinet de expertiza medicala din judet.
Pacientii cu handicap grav, paralizati, sau in scaune cu rotile, stau an de an la mila unui sistem incapabil sa-i ajute. Cei de la Casa Judeteana de Pensii spun ca niciun medic nu a vrut sa se angajeze permanent acolo din cauza salariului mic si a volumului mare de munca.
Aceasta femeie astepta in fata cabinetului pe un culoar ingust si inghesuit, unde nu este aer. La fel ca ea, peste 2.000 de persoane din judetul Tulcea care au pensie de invaliditate trebuie sa se prezinte anual la singurul cabinet de expertiza medicala din judet. Dupa ce scapa de calvar, multi primesc o veste crunta: sunt nevoiti sa se intoarca peste cateva zile.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Holul spitalului este plin ochi. Un singur medic a venit la comisie putin dupa ora 10, chiar daca programarile au fost facute de la ora 7. Peste o suta de persoane erau marti la pranz, iar dupa-amiaza urma inca un val. Au aparut si listele de asteptare.
Medicul care acorda consultatiile este platit de Casa Judeteana de Pensii Tulcea, iar spitalul ofera doar spatiul in care aceasta comisie isi desfasoara activitatea.
Tudor Ion Nastasescu, directorul Spitalului Judetean Tulcea:"In acest moment, din cauza unor lucrari de igienizare, spatiul este foarte restrans."
Necazul cel mai mare pentru bolnavi este ca nici un specialist nu vrea sa vina aici: salariul mic, izolarea si conditiile de munca nu tenteaza pe nimeni.
Mihaela Stanciulescu, directorul Casei Judetene de Pensii Tulcea: "Din pacate incepand din luna februarie 2014, medicul nostru de expertiza medicala s-a pensionat. Din pacate pentru noi. Si, de atunci, desi s-a scos postul la concurs, nu am reusit sa ocupam acest post."
Asa ca autoritatile apeleaza la medicii din judetele invecinate, prin rotatie. Acum, unul singur din Ialomita trebuie sa consulte pacienti dintr-o luna intreaga in patru zile. Si pentru el este un chin.