Cativa tineri din Timisoara au renovat saloanele unui spital in care sunt tratati copiii. "In timpul liber putem sa ajutam"
Ajutorul acordat celor aflati in suferinta care au nevoie de noi valoreaza enorm. La Timisoara, mai multi voluntari au ajutat la renovarea saloanelor dintr-un spital.
Au vopsit paturile si au schimbat usile si geamurile unei sectii unde sunt tratati copiii, ca sa demonstreze ca oamenii pot face minuni.
Petra, Bogdana, Alin si Angela lucreaza in industria IT si consultanta, dar in timpul liber, ajutati de un ONG, si-au unit fortele pentru a alina suferintele copiilor bolnavi de la Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes" din Timisoara. In loc de o camera trista, cei mici au gasit culori vii si pline de speranta.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
In bucatarie, dulapurile vechi, aragazul de voiaj cu doua ochiuri sau frigiderul ruginit au fost inlocuite cu unele noi din inox. O parte din bani au fost donati chiar de voluntari. Angela Morar are 55 de ani si este consultant de proiecte cu fonduri europene. Este unul dintre cei care au contribuit la aceasta schimbare.
Angela Morar, voluntar: "In timpul in care il avem liber lasam problemele personale deoparte ca sa putem ajuta aici."
Voluntatii nu au de gand sa renunte pana nu termina toata sectia.
Ioana Vartosu, initiator proiect: "Am inceput in noiembrie, anul trecut, sa igienizam 12 saloane si sa dotam bucataria de dietetica. Incercam in urma noastra sa lasam niste pereti rezistenti si copii nostrii sa fie in siguranta."
Virgil Musta, medic specialist, purtator de cuvant Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes": "Este un lucru pozitiv ca sunt oameni in societatea noastra care se gandesc sa ajute. Din pacate, spitalul este un spital vechi, atunci orice ajutor, prin voluntariat, prin sponsorizare este de bun augur."
Si la Bistrita, 500 de tineri au urmat cursuri ale Crucii Rosii. In timpul liber, acesti oameni inimosi, intervin in cazuri critice si salveaza vieti. Conform ultimelor modificari legislative, perioada de voluntariat este recunoscuta drept experienta la locul de munca.