„Practica este extrem de importantă”. Medici rezidenți au învățat cum să folosească pompele de insulină
Numărul pacienților cu diabet din România este în creștere, iar medicii fac eforturi pentru a le ușura viața.
Pentru prima dată, Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București a organizat un curs în care medicii rezidenți au învățat cum să folosească pompele de insulină, adică dispozitivele medicale care se aplică pe corp și eliberează insulina în organism 24 de ore pe zi. Practic, acestea înlocuiesc injecțiile.
În România peste 800.000 de persoane au diabet, iar asta ne situează printre țările cu cea mai mare prevalență a acestei boli.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Anca Pantea Stoian, medic primar diabetolog: „Este esențial în specialitatea noastră să știm să folosim toți și pompa de insulină și senzorii de monitorizare glicemică, chiar dacă în curricula de pregătire a medicilor rezidenți există un capitol important dedicat instruirii, totuți partea practică este extrem de importantă''.
Prof. dr. Viorel Jinga, rectorul UMF Carol Davila: „Tehnologia avansează de la an la an și întotdeauna trebuie să asimilăm noile noțiuni din fiecare specialitate. Pentru că față de anii anteriori totul de schimbă în tratamentul diabetului de exemplu''.