Zeci de nume implicate în dosarul fraudei cu asigurări de sănătate. Scandalul s-ar putea extinde

13-09-2017 09:37


Scandalul fraudelor cu fondurile de asigurări de sănătate continuă să rămână în atenția anchetatorilor.

In timp ce șefii casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului București încearcă să ii convingă pe judecătorii Instanței Supreme sa ii elibereze din arest, la DNA au loc noi puneri sub acuzare. Corespondentul Pro TV Ovidiu Oanţă relatează de la sediul DNA, unde mai mulţi oameni de afaceri au ajuns miercuri dimineaţă împreună cu avocaţii lor.

Procurorii îi acuză de înşelăciune – mai precis, că ar fi implicaţi, împreună cu funcţionarii Casei de Asigurări de Sănătate Bucureşti în falsificarea dosarelor de îngrijiri medicale la domiciliu care erau decontate cu prioritate. Falsurile se făceau chiar în sediul instituţiei, susţin anchetatorii.

Procurorii afirmă că şefii CASMB percepeau taxe de protecţie de la patronii firmelor de îngrijiri medicale la domiciliu. Intermediarii - avocaţi sau oameni de afaceri influenţi - susţin anchetatorii - ar fi primit comisioane lunare doar pentru că fraudele să fie ascunse şi dosarele fictive să fie decontate. În tot acest timp, suferinzii s-au luptat singuri cu boala, deşi ar fi avut dreptul să fie îngrijiţi de stat.

Potrivit unor surse oficiale, au fost puse sub acuzare 60 de persoane, dintre care aproape jumătate sunt firme care asigurau aceste servicii decontate fictiv. Prejudiciul e estimat, deocamdată, la 3 milioane de euro.

Reprezentanţii unor firme din ţară care prestează astfel de servicii au început şi ei să vorbească odată cu declanşarea anchetei şi spun că asemenea practici sunt întâlnite şi la unele Case de Asigurări de Sănătate din judeţe.

VIDEO PROTVPLUS.RO