Drama unei generatii sedentare. Povestea fetitei de 10 ani care a murit pentru ca era "prea grasa"
A murit la doar 10 ani, iar cauza este cu atat mai trista. Shannon Appleton Gower, o fetita din Anglia, a ajuns victima unui fenomen care ia amploare in lume.
Copila suferea de obezitate morbida, iar parintii au gasit-o intr-o dimineata fara suflare. Transportata de urgenta la spital, medicii nu au mai putut face nimic. Inima fetitei cedase odata cu plamanii, cauza fiind greutatea ei neobisnuita, peste 50 de kilograme fata de greutatea normala varstei.
Tatal vitreg al fetei a declarat ca "Shannon avea o viata sociala activa, era o fata vesela si era implicata in multe activitati". Totusi a evitat sa dea detalii despre alimentatia fetitei.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Copila era sub tratament cand a decedat. Autopsia a scos la iveala ca fetita suferea de insuficienta respiratorie si hipertensiune pulmonara cauzate de problemele ei de greutate. In ciuda activitatilor desfasurate, inclusiv sportive, fata avea cu peste 50 de kilograme peste greutatea ei.
Statisticile recente arata ca unul din trei copii au greutatea peste cea normala varstei chiar si in Anglia. 60% din copii cu varste cuprinse intre 2-4 ani si care au probleme cu greutatea nu mai revin niciodata la kilogramele potrivite pentru varsta lor. Sapte din zece copii cu probleme de greutate vor ramane obezi si la maturitate, potrivit statisticilor.
Si in Romania numarul copiilor obezi s-a dublat. In ultimii opt ani, numarul copiilor obezi din tara noastra s-a dublat, ajungandu-se la peste 12.000 de cazuri aflate in actele medicilor. Cei mai multi, adica aproape 11.000, provin din mediul urban.