Viata chinuita pentru trei frati din Mures. Parintii nu au bani pentru a le trata boala cumplita de care sufera

02-10-2014 18:20

Ignorati de sistem, romanii care sufera de boli cronice sunt condamnati la suferinta. Trei frati din Mures, dintre care doi gemeni, diagnosticati cu hemofilie, duc o viata chinuita.

Au 10 si 12 ani, insa de trei ani au iesit din casa doar ca sa mearga la spital. Nu mai stiu cum este sa se joace cu mingea in parc sau sa se plimbe. Tratamentul pentru boala lor este foarte scump, iar statul il ofera gratuit doar in conditii de urgenta.

Trei ani au trecut de cand cei trei frati au iesit din casa doar pana la ambulanta care ii transporta la spital. Hemofilia de care sufera este o boala hemoragica ereditara, cauzata de deficitul unei proteine de coagulare si le pune viata in pericol.

DACA DORITI SA II AJUTATI, PUTETI CONTACTA FAMILIA LA NUMARUL DE TELEFON 0752.524.203 - Nagy Terezia.

Unul dintre baieti este intr-o stare atat de grava incat evita si sa rada pentru ca muschii se pot contracta si sangereaza.

Daca majoritatea copiilor de varsta lor au inceput scoala, cei trei asteapta sa vina profesorii sa le predea acasa materia din clasa a V-a. Invata bine, insa le e dor de colegi.

Familia lor nu se lupta doar cu boala, ci si cu saracia. Pentru ca doar mama are un venit, fiind asistentul social al copiilor, traiesc toti de pe o zi pe alta.

In Romania exista un program national pentru bolnavii cu hemofilie, dar fondurile sunt insuficiente. O doza de factor de coagulare costa aproximativ 500 de euro. Ca sa aiba o viata cat de cat normala, un bolnav are nevoie de doua doze pe saptamana.


VIDEO PROTVPLUS.RO