Copiii bolnavi de hemofilie nu mai au unde sa se trateze. Spitalul din Buzias trebuie reparat

Dată publicare: 22-05-2012 19:02
Dată actualizare: 05-11-2012 04:23


Situatie de cumpana la singura clinica pentru copiii bolnavi de hemofilie si diabet din Romania. In urma incendiului devastator de acum cateva zile, spitalul din Buzias ar avea nevoie de reparatii costisitoare, de peste 300.000 de euro.

Grav este ca zecile de prunci internati in momentul catastrofei nu-si mai pot continua tratamentul, pana cand nu se vor gasi banii pentru renovare.

Dupa asemenea prapad, fondatorii Centrului de dializa, medicii Viorel si Margit Serban, figuri legendare in lumea medicala din Timisoara, sunt devastati.

Tot ce au cladit in ultimii 15 ani, pentru copiii suferinzi, s-a naruit in cateva zeci de minute. Acoperisul cladirii s-a prabusit, cuprins de valvataie, dupa un scurtcircuit la instalatia electrica prost izolata.

Familia de medici a infiintat aceasta clinica in memoria baietelului lor, care a pierit la o varsta frageda, in urma unui accident nefericit. Pna acum, au fost tratati aici 20.000 de pacienti, majoritatea copii.

Fiecare pacient care trece pragul clinicii are o poveste impresionanta. Ionut, de exemplu, de 17 ani, bolnav de hemofilie, nu poate uita starea in care a ajuns aici, acum patru ani.

Cine vrea sa contribuie la repunerea in functiune a acestui centru salvator, o poate face in contul:

RO03BRDE360SV17690543600BRDBUZIAS

Titular Fundatia " CRISTIAN SERBAN"


VIDEO PROTVPLUS.RO