Tolo.ro. De ce se opereaza directorii romani de spitale in strainatate: "Stiti cum e radioterapia in Romania - dezastruoasa"
Catalin Tolontan continua seria dezvaluirilor din sistemul medical romanesc cu o lista de doctori celebri care s-au operat in strainatate. Asta in timp ce, in tara, oamenii mor din cauza infectiilor nosocomiale.
Catalin Tolontan prezinta luni pe blogul sau cazul unei femei de 45 de ani care a murit la Timisoara dupa ce s-a infectat cu 5 bacterii in urma unei operatii.
In acelasi timp, mai multi medici din Romania povestesc cum s-au operat in strainatate pentru ca nu existau conditii similare in tara.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"In 2009, aveam un cancer de amigdala. Multi dintre ganglioni erau atinsi. Varianta din Romania era improbabila. De fapt, nu aveam nicio solutie in Romania. In 2009, acest gen de operatie nu se facea. Aveam nevoie de o radioterapie tintita, ganglionii cervicali sunt foarte sensibili. O radioterapie imprecisa mi-ar fi produs mari probleme. Si stiti cum e radioterapia in Romania. Dezastruoasa!", povesteste Catalin Cirstoiu, ex-director Spitalul Universitar de Urgenta si actual decan al Facultatii de Medicina.
La fel de franc recunoaste si Dorel Sandesc, fost sef ATI la Spitalul Judetean din Timisoara, secretar de stat pe timpul dramei de la „Colectiv”, seful Asociatiei Romane de Anestezie si Terapie Intensiva: "Am fost diagnosticat cu cancer la prostata in noiembrie 2015. Si am facut operatia pe 27 ianuarie 2016. In Japonia am facut terapia. Am facut intr-un centru special, pe o tehnica aparte, care concureaza chimioterapia.Se numeste imunoterapie oncologica si mi-au facut in Japonia un fel de vaccin cu propriul meu sange."
In acelasi timp, Tolontan aminteste de cazul lui Alex Hogea, tanarul care a murit dupa incendiul din Colectiv. A fost trimis prea tarziu la Viena, unde a murit de sepsis dupa infectia contactata in tara.
Parintilor lui li s-a spus atunci ca ”AKH e un spital butic fara mari performante”.
Sursa: Pro TV
Etichete: investigatie, sistem medical, cătălin tolontan,
Dată publicare:
30-05-2016 11:56