Studiu: O masa la restaurant poate fi mai nociva decat una la fast-food
Concluzia apartine celor de la site-ul lifehacker.com, care au facut un test simplu. Au calculat cate calorii contine un meniu la un restaurant fast-food si cat cantareste o portie de mancare.
La fel au facut si in cazul unui restaurant obisnuit, iar la final au vazut ca, spre exemplu, un sandvici Big Mac e mai putin nociv decat o cina obisnuita “in oras”.
Cand vine vorba despre grasimile saturate si despre numarul de calorii, autorii studiului au spus ca restaurantele prezinta cateva mari dezavantaje: portiile mult prea mari, gama larga de “combinatii” culinare care se pot face, cat si sucul (uneori gratuit), care este adus intr-una la masa.
De cealalta parte, la McDonald’s portiile sunt fixe, alimentele nu pot fi combinate la fel ca la restaurant, iar sucul este si el tot in cantitate fixa.
Chiar si statul pe scaun intr-un local face mult rau, pentru ca o persoana tinde sa consume alimente si bauturi ore la rand, daca se simte bine.
La fast-food, “statul la masa” si cumpararea inca unei portii pot fi excluse daca omul alege sa plece cu hrana “la pachet”.
In concluzie, autorii nu uita sa afirme ca exista si persoane dependente de fast-food, in randul carora teoria nu se aplica, ei consumand oricum mai mult decat ar fi normal.
Sursa: lifehacker.com
Etichete: studii, McDonalds, gastronomie, alimentatie, fast-food, Big Mac,
Dată publicare:
09-05-2012 17:13