Studiu: Ce se intampla daca lasi ouale in frigider, timp de doua saptamani
Ouale trebuie pastrate in frigider. Ba nu, daca stau la temperatura camerei este in regula, nu se strica. Consumatorii au pareri impartite, de aceea o publicatie britanica a facut un studiu, ca sa afle care varianta este cea corecta.
Studiul, comandat de Daily Mail, a fost realizat in Marea Britanie si a vizat consumatori impartiti in doua categorii: cei care pastreaza ouale in frigider, in locul special amenajat, de teama ca acestea sa nu se strice, si cei care le tin in bucatarie, la temperatura camerei.
Analizand ouale pastrate timp de 2 saptamani - unele in frigider si altele in camera - cercetatorii au observat ca nu exista nicio diferenta intre ele. Ouale tinute in camera nu s-au stricat, precizeaza Janet Corry si Rosamund Baird, de la Universitatea Veterinara Bristol. Si in Statele Unite a fost realizat un studiu similar, cu 2.000 de oua tinute la temperaturi diferite, timp de 4 saptamani.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Concluzia: temperatura ideala de pastrare pe termen lung este de 0,6-2,2 grade Celsius.
Unii medici, cum sunt cei de la cunoscuta Clinica Mayo, recomanda aruncarea unor oua care au fost lasate mai mult de doua ore la temperatura camerei.
De cealalta parte insa, multi bucatari nici nu vor sa auda de refirigerarea acestor alimente, care nu pot fi folosite la gatit atunci cand sunt prea reci. Asa cum demonstreaza studiul comandat de Daily Mail, daca acestea sunt consumate in doua saptamani, nu sunt periculoase. Cercetatorii nu au gasit in ele bacterii periculoase, cum ar fi salmonella, E-coli, listeria sau campylobacter.