Spitalul unde ambulanțele așteaptă la rând să predea pacienți. ”Au fost și șapte deodată”
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Arad, Iustin Cionca a publicat o imagine surprinsă joi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), în care se văd mai multe ambulanţe care aşteaptă la rând pentru a preda bolnavi.
"Păziţi-vă sănătatea, nu vă lăsaţi influenţaţi de cei care nu iau în serios protecţia împotriva COVID-19! Afecţiunile pe care le provoacă virusul pot fi foarte dureroase, chiar mortale", a scris preşedintele CJ Arad, alături de fotografia în care se văd patru ambulanţe aşteptând cu pacienţi.
Managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean, Raveca Nicoară, a confirmat vineri, că ambulanţierii au fost de mai multe ori nevoiţi să aştepte în faţa SCJU pentru a preda pacienţi bolnavi de COVID-19, transmite Agerpres.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Există astfel de momente, când se formează aglomeraţie la Unitatea de Primire Urgenţe. Noi ducem, în medie, 30 de pacienţi COVID-19 pe zi la evaluare la UPU, iar uneori se adună câteva ambulanţe. A fost şi cazul când erau şapte ambulanţe deodată", a spus Raveca Nicoară.
Miercuri, SCJU Arad anunţa că toate paturile din secţiile de terapie intensivă COVID-19 ale spitalului sunt ocupate, iar zece pacienţi aflaţi în stare gravă aşteptau eliberarea unui loc.
"Unul este pe ventilaţie invazivă, iar ceilalţi sunt pe mască de oxigen. Medicii au solicitat Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei locuri în terapie intensivă în alte judeţe, însă trei dintre pacienţi refuză transferul. Pacienţii sunt trataţi în UPU în regim de terapie intensivă, paturile fiind dotate cu aparatura specifică de terapie intensivă, cu personal medical calificat şi beneficiază de consulturile de specialitate necesare", declarase managerul interimar al SCJU Arad, Florina Ionescu.
Vineri, toate cele 27 de paturi ATI COVID-19 erau în continuare ocupate, în timp ce situaţia celor zece pacienţi a fost rezolvată.
Conform Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, de la începutul pandemiei, în judeţ au fost confirmate 21.631 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.
Dintre persoanele care au dezvoltat simptomatologia bolii COVID-19, 798 au decedat.