Spitalul Marie Curie, o nouă victimă a chirurgului Burnei. Despăgubiri uriașe în cazul său
Scandalul din jurul chirurgului Gheorghe Burnei ar putea avea un deznodământ catastrofal, inclusiv pentru spitalul unde a profesat: Marie Curie din Capitală.
Părinţii care îşi consideră copiii victimele profesorului îi cer daune morale impresionante, 5 milioane de euro în total. Dacă instanţa le va da câştig de cauză, iar profesorul nu va avea atâţia bani, spitalul trebuie să suporte diferenţa. "Nu comentăm situaţia, atâta vreme cât suntem în faza de administrare a probatoriului", a reacţionat medicul, prin intermediul avocatului.
Rodica Andreiaș: ”Unde am fost eu, mi-au zis că operaţia nu e de România, să fie dus în afară. Și nu a fost de acord să plec din ţară. S-a bătut cu pumnii în piept că el face operaţia, în premieră mondială. La 21 de zile, zicea că o să joace fotbal. Uitaţi-vă cum arată. Are doi ani de la operaţie.”
Rodica Andreiaș este unul dintre părinţii care cer judecătorilor dreptate. Vrea ca medicul Burnei să plătească pentru traumele provocate copilului ei. Mama susţine că medicul i-a pus băiatului o proteză de bazin neomologată, care i-ar fi provocat o infecţie majoră. O nenorocire, în condiţiile în care, la 11 ani, Mihai a fost diagnosticat cu tumoare osoasă la bazin.
Iar acum 3 săptămâni, a trecut printr-o altă intervenţie pe creier, unde s-au extins celulele canceroase.
Rodica Andreiaș: ”A făcut experienţe pe copil. Mi-a făcut citostatice, nu mi-a scos proteza. Am la procuratură toate dovezile. E clar. Dacă mă lăsa să plec din ţară, nu se ajungea aici. Și dacă scotea proteza, nu după 9 luni.”
Femeia cere 1 milion de euro plată pentru operaţiile ce ar urma să fie făcute în străinătate. Sunt încă 4 părinţi care simt la fel şi care, în total, îi cer medicului Burnei 5 milioane de euro.
Avocat acuzare: ”Nu cred că suma va acoperi un prejudiciu atât de mare precum clienţii mei îl relatează. Lăsăm instanţa să constate dacă este mare, mică, prin rapoartele de expertiză medico-legală.”
Judecătorul a impus o taxă de timbru minimă de 6000 de lei pentru două dintre familii, cu toate că procentul însemna vreo 50 de mii de euro, iar banii vor fi plătiţi în transe. Pentru alte trei familii, judecătorul a decis să le scutească de plata taxei prin ajutor public judiciar. Un eventual prejudiciu ar fi achitat nu doar de Burnei, ci şi de spitalul Marie Curie.
”Dată fiind situaţia delicată, vom comenta pe marginea acestui subiect doar atunci când instanţa va da o decizie definitivă” - este singura menţiune făcută de reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Marie Curie. Delicat, puţin spus, ţinând cont de sumele uriaşe aflate în joc: 1 milion de euro, pentru spital, înseamnă bugetul pe o lună.
Avocat: ”Ne-au venit în ajutor medici români plecaţi în străinătate şi în acest moment beneficiem de expertize extrajudiciare.
Concluziile arată erori medicale. Cei care au mers pe civil au concluzii fondate care reies şi din aceste expertize.”
Contactat prin intermediul avocaţilor săi, chirurgul Gheorghe Burnei nu a vrut să comenteze situaţia. Ne-a transmis doar că procesul este în faza de administrare a probelor şi se desfăşoară în sală.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!