Chirurgul Burnei, scrisoare deschisă pentru colegii care nu-l mai vor înapoi la spital
Judecat pentru că ar fi primit mită de la familiile pacienţilor săi, chirurgul Gheorghe Burnei spune că adevărul va ieşi la iveală, iar cei vinovaţi vor plăti.
Judecătorii de la Tribunal i-au permis să se întoarcă în sala de operaţie, după opt luni de interdicţie.
Decizia ar putea deveni definitivă, joi, dacă Burnei va convinge şi Curtea de Apel. Într-o scrisoare deschisă, medicul le bate obrazul şi colegilor care au cerut ca el să nu mai fie primit în spital şi au ameninţat cu demisii în masă.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Înţeleg că încăpăţânarea mea, de a opera aici cazurile complexe şi de a aduce, astfel, economii la bugetul Casei Naţionale de Sănătate, a deranjat”, se arată în scrisoarea deschisă a doctorului Gheorghe Burnei.
Vestea că profesorul Gheorghe Burnei s-ar putea întoarce în spitalul Marie Curie, după ce judecătorii tribunalului i-au ridicat interdicţia de a mai profesa, a provocat un protest al medicilor ortopezi care erau odinioară în subordinea lui. Ei au cerut conducerii spitalului să nu îl primească înapoi pe Burnei pentru că ar fi condus secţia de ortopedie discreţionar şi i-ar fi împiedicat să acceseze resursele spitalului.
Burnei a reacţionat astăzi.
"Pe toţi i-am ajutat încă de la venirea în Spitalul Clinic de Urgenţe pentru Copii Marie Curie. În perioada rezidenţiatului lor am făcut eforturi să îşi însuşească toate cunoştinţele necesare."
Doctorul Burnei le transmite contestatarilor săi ca până la declanşarea scandalului de corupţie nimeni nu i-a pus la îndoială metodele şi nu înţelege de ce este bănuit şi de malpraxis.
"De 8 luni mi se pune la îndoială întreaga carieră, fiind arătat cu degetul pentru ceea ce până mai ieri eram lăudat (sau invidiat). (...) Nu sunt inventator şi nu asta mi-am propus."
Ca să lucreze din nou la secţia de ortopedie a Spitalului Marie Curie, chirurgul Burnei are nevoie de o decizie finală a Curţii de Apel Bucureşti care joi ar trebui să îl audieze. El ar putea fi chemat şi de comisia de etică a spitalului, care a fost sesizată ca privire la poziţia medicilor care-l contesta.