Chirurgul Burnei spune ce făcea cu banii din presupusele mite: ”Luam mâncare pentru colegi”

Ultimul update: Luni 11 Septembrie 2017 15:56
Data publicarii: Luni 28 August 2017 16:38
Categorie: Actualitate

"Ultimele 8 luni au fost un coşmar pentru că totul este ireal de nedrept". Sunt cuvintele profesorului Gheorghe Burnei, celebrul chirurg ortoped de la Spitalul ”Marie Curie” din Capitală, acuzat că ar fi primit mită de la rudele pacienţilor săi.

Medicul a rupt pentru prima dată tăcerea de la izbucnirea scandalului şi a reacţionat față de trimiterea sa în judecată. Burnei acuză două organizaţii neguvernamentale că s-ar afla în spatele investigaţiei. Pe de altă parte, recunoaşte că rudele pacienţilor l-ar fi recompensat cu bani pe care, spune el, i-ar fi folosit ca să le cumpere mâncare colegilor.

"Nu am condiţionat niciodată actul medical", îşi începe mărturisirea medicul Gheorghe Burnei. "Am refuzat constant ceea ce toţi pacienţii şi rudele acestora oferă în toate spitalele din ţară".

Astfel se apară într-o scrisoare deschisă chirurgul care a fost trimis în judecată pentru că ar fi luat mită de la familiile copiilor pe care i-a operat.

15 părinţi au povestit în fața procurorilor că i-au dat între 500 şi 1400 de lei medicului pentru intervenţiile chirurgicale.

Burnei replică: ''Dacă aceştia au lăsat bani din proprie iniţiativa, deseori şi fără ştirea mea, i-am folosit pentru a cumpără mâncare pentru cadrele medicale care stăteau alături de mine în operaţii, peste program.''

Acelaşi Burnei susţine că ortopedia este viaţă lui şi că "ultimele 8 luni au fost un coşmar, pentru că totul este ireal şi nedrept."

Asta pentru că medicul este suspect şi într-un dosar penal care investighează mai multe cazuri de malpraxis. Burnei susţine însă în comunicat că două organizaţii neguvernamentale - ”Dăruieşte Viaţă” şi ”Dăruieşte Aripi” ar fi fost în spatele tuturor acuzaţiilor având interese financiare.

''Cele două ONG-uri sorosiste, atât de pornite împotriva chirurgului Burnei, primesc regulat comision pentru pacienţii duşi la anumite clinici din afară ţării pe baza formularului E112. În comisia de aprobare a acestor formulare se află chiar renumitul chirurg Burnei, care respingea toate cazurile care puteau fi operate în ţară”, spune el.

Oficialii organizaţiei Dăruieşte Aripi susţin că afirmaţiile doctorului Burnei sunt nedovedite şi că în favoarea ONG-ului din Constanţa pot depune mărturie părinţii copiilor pe care ajutaţi să ajungă în clinici din străinătate.

Cei de la Dăruieşte Viaţă cataloghează totul drept atacuri calomnioase şi denigratoare: ”Aceste alegatii sunt o defăimare, lipsită de orice fundament, menite doar să arunce o perdea de fum peste acuzaţiile aduse la adresa profesorului Burnei.”

După ce vreme de opt luni a fost obligat să stea departe de sala de operaţii, profesorul Gheorghe Burnei primeşte in  sfârşit, o veste bună de la Tribunalul Bucureşti. Medicii îi permit să îşi trateze din nou chirurgical pacienţii la Spitalul ”Marie Curie”, după ce o decizie similară fusese luată şi în cazul colaborării sale cu un spital privat. Procurorii nu văd însă cu ochi buni această libertate profesională şi insistă pentru menţinerea interdicţiei de a mai profesa.

Nici colegii mai tineri ai chirirugului nu văd cu ochi buni revenirea lui Burnei în Spitalul ”Marie Curie”. Într-o petiţie trimisă conducerii spitalului, 17 medici se opun categoric intoarcerri chirurugului în rândurile lor. Semnatarii documentului susţin că nu îşi pot asocia imaginea cu medicul acuzat şi spun că abia după ce acesta a fost reţinut de autorităţi au avut acces la resursele secţiei de chirurgie ortopedică.

”Profesorul Burnei - se afirmă n document - a condus discreţionar secţia de ortopedie, toate resursele umane şi materiale se care dispunea secţia erau folosite aproape în exclusivitate pentru propiii pacienţi, ceilalţi medici neprimind spaţiu în programul operator, acces la materiale şi aparatură", spun medicii ortopezi din Spitalul Marie Curie.

Manageruul Spitalului ”Marie Curie” şi Comisia de Etică vor trebui să ia o decizie în acelaşi timp cu judecătorii Curţii de Apel Bucureşti, care vor decide definitiv dacă îi permit sau nu lui Burnei să opereze din nou în spitalul în care s-a consacvrat.

Gheorghe Burnei, doctorul acuzat ca a facut experimente pe copii, ar urma sa ofere consultatii la o clinica privata
Gheorghe Burnei, doctorul acuzat ca a facut experimente pe copii, ar urma sa ofere consultatii la o clinica privata
VIDEO PROTVPLUS.RO
LA MARUTA
Alexandra Ojog, cea mai in forma femeie din Romania
Cea mai fit mamica de la Ninja Warrior. Alexandra Ojog arata senzational

10:20
LA MARUTA
Cascadorul Ștefan Costache, provocarea ”Ninja Warrior”
Află cum a fost pentru el experiența Ninja Warrior, câte sporturi face și care au fost adevărații susținători ai cascadorului.

07:11
LA MARUTA
Saveta Bogdan, provocarea branzei fermentate
Provocare culinara pentru Emil Regle. Ce specialitati a gustat, legat la ochi?

05:27
LA MARUTA
Andrei Aradis, Intre actorie si asociatia de locatari
Andrei Aradis, protagonistul serialului VLAD, care va incepe in curand pe PRO TV, a vorbit in exlusivitate pentru emisiunea La Maruta

09:56
LA MARUTA
Corina Caragea, calatorie fascinanta in Japonia
A calatorit pana in Japonia! Simona Caragea ne-a povestit cum a fost experienta

05:53
LA MARUTA
Magicianul Robert Tudor, sezantie in Bali
Salutari pentru Maruta, chiar din Bali! Magicianul Robert Tudor nu s-a lasat si a facut spectacol pe o plaja.

04:54
VISURI LA CHEIE
Un nou vis, o noua viata!

00:30
VORBESTE LUMEA
Speak si Stefania dau testul iubirii
Speak și Ștefania sunt împreună de un an și cinci luni

10:01
VORBESTE LUMEA
Personalitatea femeii in functie de zodie
Nicoleta Svârlefus a vorbit despre fiecare zodie și de modul în care acționează personalitatea asupra comportamentelor

15:05
LAS FIERBINTI
Dorel, prima comanda la firma Giani Per Pedes
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

01:21
cutremur istock
Cutremur, marți seară, în România
MApN vrea să reintroducă serviciul militar. Românii care pleacă din țară, nevoiți să anunțe
Ultimele idei ale aleșilor puterii: cenzurarea Facebook și o nouă lege a adunărilor publice
Parcurile eoliene au generat energie record datorită vântului puternic
Ultimele ore din viața tânărului care a intrat în șoc hipotermic pe munte. ”Au înghețat hainele”
Proprietarii de câini agresivi, luați în vizor de poliție. Ce riscă în următoarele luni
teleogie iasi
14 studenți la Teologie în Iași, la spital cu toxiinfecție după ce au mâncat la cantină
Liliacul a înflorit în curtea unei femei din Argeș, la câțiva km de zona în care a căzut prima ninsoare
Metoda prin care 400 de tone de cupru au fost furate din curtea unei firme în plină zi
Bărbat mort după ce s-a prăbușit în scara blocului. Băuse înainte cu un prieten
Pesta lovește una dintre cele mai valoroase rase de porci din România. 300 de animale sacrificate
Șeful Poliţiei Judeţene Suceava, amendat cu 5.000 de lei de un subaltern