Promisiunile Ministerului Sănătăţii, tardive pentru românii care au urgent nevoie de transplant pulmonar

Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Data publicarii: Vineri 15 Septembrie 2017 15:12
Categorie: Sanatate
florian bodog

Promisiuni! Cu asta îi tratează autorităţile din Sănătate pe bolnavii români, iar oamenii se sting unul câte unul cu speranţa în suflet.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a anunţat joi că a discutat zilele trecute cu miniştrii Sănătăţii din Italia şi Ungaria şi a afirmat că în momentul de faţă există "premizele" ca pacienţii români să fie trimişi în centrele de transplant din cele două ţări.

Pentru Ionuţ, însă, tânărul din Constanţa prezentat de Ştirile ProTv în urmă cu o luna, este prea târziu. Tânărul a fost învins de boala de plămâni de care suferea.

Avea doar 27 de ani, dar nu a mai avut timp ca responsabilii să-i înţeleagă situaţia gravă şi să ia măsuri. În urmă lui a rămas o soţie îndurerată, care nu înţelege de ce sistemul s-a pus împotriva, în loc să-i stea alături şi să-i salveze viaţă soţului ei.

Ministrul Sănătăţii a declarat că a avut discuţii cu omologii săi din Italia şi Ungaria, care şi-au dat acordul pentru că bolnavii noştri să fie transplantaţi în spitalele de la ei din ţară. Doar că nu s-a semnat niciun acord, nu s-a stabilit niciun calendar, nu a fost pus niciun bolnav pe vreo lista.

Au trecut deja 5 luni de când a fost finanţat transplantul de plămâni în România, dar niciun pacient nu a fost operat. Avizul chirurgului care trebuia să facă intervenţiile chirurgicale a expirat, aşa că acum nu mai are cine să-i opereze pe români.

Este cu atât mai tragic cu cât în urmă cu doar câteva zile ministrul Florian Bogod declara că România a asigurat intotdeauna bolnavilor tratamentele necesare.

Florian Bodog, ministrul Sănătăţii: "Vreau să va anunţ că am avut o întâlnire cu doamna ministru a Sănătăţii din Italia, am abordat problema tratamentului pacienţilor români în centrul din Italia pentru transplant pulmonar şi domnia sa şi-a dat acordul. În acelaşi timp, am avut luni o întâlnire cu ministrul Sănătăţii din Ungaria şi am stabilit cu domnia sa un calendar de întâlniri pentru a avea acces şi la Centrul de Transplant pulmonar din Budapesta. Practic, am găsit încă două alternative pentru pacienţii români care au nevoie".

De luni întregi, autorităţile române se pierd în acte şi explicaţii, în loc să caute soluţii pentru bolnavi. Reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Transplant şi ai Ministerului Sănătăţii ridică din umeri.

Spitalele din străinătate nu operează străini sau nu au locuri pentru ei, iar statul se dovedeşte iarăşi incapabil să-i ajute pe românii bolnavi.

florian bodog Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

O clinica privata din Sibiu ar putea sa faca transplant pulmonar, dar ANT nu ii da acreditarea. Pacienti:
O clinica privata din Sibiu ar putea sa faca transplant pulmonar, dar ANT nu ii da acreditarea. Pacienti: "O crima morala"
Ministrul Sanatatii: Am primit asigurari ca pacientii cu transplant pulmonar vor putea continua tratamentul la Viena
Ministrul Sanatatii: Am primit asigurari ca pacientii cu transplant pulmonar vor putea continua tratamentul la Viena
Minciunile autoritatilor, dupa ce romanii NU mai au unde sa faca transplant de plamani. Pana acum nu s-a gasit nicio solutie
Minciunile autoritatilor, dupa ce romanii NU mai au unde sa faca transplant de plamani. Pana acum nu s-a gasit nicio solutie
VIDEO PROTVPLUS.RO
medicamente
9 medicamente împotriva tusei, interzise. Efectele pe care le-ar avea asupra pacienților
Donație fără precedent: OMV dă 10 milioane € pentru spitalul de oncologie pediatrică
Alte două paciente infectate cu o bacterie periculoasă la Institutul ”Marius Nasta”
Fals stomatolog în Prahova. A scos dinți, a făcut implanturi, dar oamenii sunt mulțumiți
127 de persoane au murit de gripă. Încă trei victime, vineri
Falsul medic Raluca Bârsan ar fi asistat la nașteri în clinici private
studiu, spitalul judetean ilfov, lapte matern, celule stem
Anchetă la Spitalul Ilfov: 26 de gravide, implicate într-un experiment medical misterios
Medicii ginecologi avertizează: Factorul care împiedică cuplurile să aibă copii
Mai mult de jumătate dintre tineri sunt în pericol să surzească. Cât de periculoase sunt căştile
O asociație susține că sunt mai mulți fizicieni fără studii necesare în spitalele din țară
Nou bilanț al deceselor cauzate de virusul gripal. Cine sunt ultimele 5 victime
Avertismentul OMS pentru utilizatorii de smartphone şi MP3 playere