Pro si contra produselor de patiserie
Cate locuri publice, tot atatea patiserii. Si sa recunoastem: putini rezista mirosului apetisant al bunatatilor. Astfel ajungem sa ne infruptam des din pateuri, placinte si covrigi.
Consumate moderat si cu ingrediente precum faina integrala si zaharul brun, nu este nicio problema. Altfel, aceste gustari aduc garantat excese ponderale. Explicabile, daca ne gandim ca un banal covrig poate avea si 200 de calorii.
16% dintre romani aleg o gustare rapida la micul dejun, conform unui studiu. In meniul acestor persoane predomina produsele mai putin sanatoase, precum cele de patiserie. Argumentele lor: lipsa timpului, gustul bun si mirosul care ii atrage.
Fie ca sunt sarate sau dulci, merdenelele, gogosile, covrigii si sortimentele de croissant ii atrag ca un magnet pe trecatori.
Pe langa kilogramele in plus, grasimile hidrogenate folosite de cele mai multe ori in produsele de patiserie cresc riscul aparitiei bolilor de inima. Daca in unele state americane aceste grasimi nesanatoase au fost interzise, la noi sunt consumate in fiecare zi. Ce este de facut? Daca nu puteti renunta dintr-o data la foietaje, macar inlocuiti-le cu cele pe baza de grasimi nehidrogenate. Acestea se gasesc in unt si unele tipuri de margarina.
Afla mai multe din materialul video!