Plangere penala impotriva a 4 medici de la "Bagdasar-Arseni" facuta de pilotul prabusit la Comana. Ce acuza Marian Cojocaru
Marian Cojocaru, pilotul care s-a prabusit in iulie, in lacul Comana, a facut plangere penala impotriva a patru medici de la Spitalul "Bagdasar-Arseni".
El spune ca viata si sanatatea i-au fost puse in pericol "din cauza neglijentei, lipsei de profesionalism, lipsei de discernamant si a intereselor personale" ale celor patru medici, relateaza News.ro.
Pilotul ii acuza pe medici ca nu i-au facilitat transferul in strainatate, dar si pentru ca a contractat infectii intraspitalicesti.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Cele patru persoane impotriva carora Marian Cojocaru a depus plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4 sunt medicul ATI Ruxandra Bunescu si neurochirurgii Costel Serban, Costica Zamfir si Mircea Gorgan.
"La data de 10.07.2016 am suferit un accident pe raza localitatii Comana, judetul Giurgiu, in urma caruia am fost transportat cu ambulanta la Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar Arseni din Bucuresti. Am fost internat in sectia de Terapie Intensiva a spitalului, unde am fost ingrijit, dupa cunostintele mele de doi medici, dr. Ruxandra Bunescu - medic ATI si dr. Zamfir Costica - medic neurochirurg", arata Cojocaru in deschiderea plangerii penale.
El sustine ca membrii familiei sale au cumparat, din proprie initiativa, echipament pentru vizitatori si dezinfectanti, vazand ca in spital lipsesc. Totodata, membrii familiei ar fi fost pusi sa cumpere unele medicamente. "Pe data de 13 iulie, in jurul orei 12.00, dr. Ruxandra Bunescu a anuntat sotia ca este nevoie de sange, cat mai urgent, desi inca de a doua zi de la internare sotia a intrebat in permanenta cand trebuie sa se mearga sa se doneze sange, pentru ca din cunostintele ei, din cauza faptului ca eu am fost inecat, transfuzia de sange se impunea de maxima urgenta. In aceeasi zi, i s-a solicitat sotiei sa aduca, cat se poate de repede, Scobutil fiole, deoarece amilazemia se apropia de valoarea 1.000. Mentionez ca sotia nu a vazut analizele mele si nu a avut acces la alte informatii din fisa medicala, toate informatiile si solicitarile le-a primit de la dr. Ruxandra Bunescu. Alte solicitari pe care le-a primit au fost: vitamina K, Alle Gel si Menalind. In decursul vizitei facute pe sectia ATI, in timpul orelor de vizita, atat sotia, cat si persoanele care m-au vizitat au observat urmatoarele: lipsa echipamentului adecvat pentru vizitatori si lipsa solutiilor de dezinfectare, astfel ca au cumparat halate de unica folosinta, botosi si solutii de dezinfectare a mainilor, din proprie initiativa", scrie Cojocaru in plangerea penala.
El mai sustine ca, inca din 13 iulie, raspundea prin miscarea pleoapelor cand auzea voci cunoscute, iar cand a citit biletul de transfer intraspitalicesc a observat ca starea sa din acele zile nu corespundea cu informatiile din bilet.
"Pe data de 14 iulie s-a efectuat o traheostomie de catre dr. Paraschiv Mihai - chirurg toracic, deoarece evolutia mea era favorabila, iar intubatia initiala imi provocase candidoza bucala si putea provoca alte leziuni in continuare. Sotia a discutat cu dr. Paraschiv Mihai despre o eventuala analiza a aspiratului bronsic, acesta i-a spus ca s-a mai facut o bronhoscopie si la examenul bacteriologic a fost identificata o bacterie specifica din apa, Achromobacter Xylosoxidans, insa ar fi bine sa se repete analiza si la un laborator de specialitate in domeniul bolilor infectioase, precum Victor Babes. Sotia a intrebat cand i se poate da proba de aspirat bronsic pentru a putea merge si i s-a spus ca a doua zi, pe 15 iulie. Atunci sotia l-a informat pe medic ca este destul de dificil, deoarece din cunostintele ei, va exista un rezultat al antibiogramei de-abia luni si nu se poate initia o terapie specifica pana atunci", mai arata Marian Cojocaru.