Plangere penala impotriva a 4 medici de la "Bagdasar-Arseni" facuta de pilotul prabusit la Comana. Ce acuza Marian Cojocaru

marian cojocaru

Marian Cojocaru, pilotul care s-a prabusit in iulie, in lacul Comana, a facut plangere penala impotriva a patru medici de la Spitalul "Bagdasar-Arseni".

El spune ca viata si sanatatea i-au fost puse in pericol "din cauza neglijentei, lipsei de profesionalism, lipsei de discernamant si a intereselor personale" ale celor patru medici, relateaza News.ro.

Pilotul ii acuza pe medici ca nu i-au facilitat transferul in strainatate, dar si pentru ca a contractat infectii intraspitalicesti.

Cele patru persoane impotriva carora Marian Cojocaru a depus plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4 sunt medicul ATI Ruxandra Bunescu si neurochirurgii Costel Serban, Costica Zamfir si Mircea Gorgan.

"La data de 10.07.2016 am suferit un accident pe raza localitatii Comana, judetul Giurgiu, in urma caruia am fost transportat cu ambulanta la Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar Arseni din Bucuresti. Am fost internat in sectia de Terapie Intensiva a spitalului, unde am fost ingrijit, dupa cunostintele mele de doi medici, dr. Ruxandra Bunescu - medic ATI si dr. Zamfir Costica - medic neurochirurg", arata Cojocaru in deschiderea plangerii penale.

Citește și
aeroport timisoara
Incident aviatic pe Aeroportul "Traian Vuia" din Timisoara. Ce s-a intamplat dupa ce un pilot a gresit o manevra de parcare
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

El sustine ca membrii familiei sale au cumparat, din proprie initiativa, echipament pentru vizitatori si dezinfectanti, vazand ca in spital lipsesc. Totodata, membrii familiei ar fi fost pusi sa cumpere unele medicamente. "Pe data de 13 iulie, in jurul orei 12.00, dr. Ruxandra Bunescu a anuntat sotia ca este nevoie de sange, cat mai urgent, desi inca de a doua zi de la internare sotia a intrebat in permanenta cand trebuie sa se mearga sa se doneze sange, pentru ca din cunostintele ei, din cauza faptului ca eu am fost inecat, transfuzia de sange se impunea de maxima urgenta. In aceeasi zi, i s-a solicitat sotiei sa aduca, cat se poate de repede, Scobutil fiole, deoarece amilazemia se apropia de valoarea 1.000. Mentionez ca sotia nu a vazut analizele mele si nu a avut acces la alte informatii din fisa medicala, toate informatiile si solicitarile le-a primit de la dr. Ruxandra Bunescu. Alte solicitari pe care le-a primit au fost: vitamina K, Alle Gel si Menalind. In decursul vizitei facute pe sectia ATI, in timpul orelor de vizita, atat sotia, cat si persoanele care m-au vizitat au observat urmatoarele: lipsa echipamentului adecvat pentru vizitatori si lipsa solutiilor de dezinfectare, astfel ca au cumparat halate de unica folosinta, botosi si solutii de dezinfectare a mainilor, din proprie initiativa", scrie Cojocaru in plangerea penala.

El mai sustine ca, inca din 13 iulie, raspundea prin miscarea pleoapelor cand auzea voci cunoscute, iar cand a citit biletul de transfer intraspitalicesc a observat ca starea sa din acele zile nu corespundea cu informatiile din bilet.

"Pe data de 14 iulie s-a efectuat o traheostomie de catre dr. Paraschiv Mihai - chirurg toracic, deoarece evolutia mea era favorabila, iar intubatia initiala imi provocase candidoza bucala si putea provoca alte leziuni in continuare. Sotia a discutat cu dr. Paraschiv Mihai despre o eventuala analiza a aspiratului bronsic, acesta i-a spus ca s-a mai facut o bronhoscopie si la examenul bacteriologic a fost identificata o bacterie specifica din apa, Achromobacter Xylosoxidans, insa ar fi bine sa se repete analiza si la un laborator de specialitate in domeniul bolilor infectioase, precum Victor Babes. Sotia a intrebat cand i se poate da proba de aspirat bronsic pentru a putea merge si i s-a spus ca a doua zi, pe 15 iulie. Atunci sotia l-a informat pe medic ca este destul de dificil, deoarece din cunostintele ei, va exista un rezultat al antibiogramei de-abia luni si nu se poate initia o terapie specifica pana atunci", mai arata Marian Cojocaru.

Citeste mai multe pe news.ro

 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Momente de cosmar pentru un pilot american. A aterizat
Momente de cosmar pentru un pilot american. A aterizat "in nas" dupa o defectiune tehnica a avionului. VIDEO

Aterizare de cosmar pentru un pilot american. Avionul sau de mici dimeniuni, model King Air B200, a ramas fara trenul de aterizare.

Incident aviatic pe Aeroportul
Incident aviatic pe Aeroportul "Traian Vuia" din Timisoara. Ce s-a intamplat dupa ce un pilot a gresit o manevra de parcare

Incident aviatic luni seara pe Aeroportul Traian Vuia din Timisoara. Un avion de mici dimensiuni a lovit un stalp de iluminat si s-a oprit intr-o alta aeronava, dupa ce pilotul a gresit o manevra de parcare pe pista.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

România are cea mai mică rată de imunizare împotriva HPV din UE, deși vaccinul e gratuit pentru fete și băieți
România are cea mai mică rată de imunizare împotriva HPV din UE, deși vaccinul e gratuit pentru fete și băieți

Dacă păstram ritmul actual vom avea nevoie de cel puțin 50 de ani de acum înainte pentru ca România să atingă rata de imunizare împotriva infecției cu HPV, recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.