Ora exactă la care trebuie servit micul dejun pentru a trăi mai mult. Sfatul unui medic cardiolog
Alimentația joacă un rol crucial într-un stil de viață sănătos. Un aspect adesea neglijat, dar de o importanță esențială, este ora la care servim mesele, mai ales micul dejun.
Potrivit unui renumit medic cardiolog, momentul în care ne bucurăm de prima masă a zilei poate influența semnificativ durata și calitatea vieții noastre.
„Pentru a pierde în greutate, cel mai bine este să încercați să nu mâncați seara târziu. Postul intermitent poate ajuta în acest sens. Obiectivul de a termina de mâncat până la ora 17:00 sau 18:00 poate fi un obiectiv bun", spune Dr. Mary Branch, MD.
Alegeri 2024
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
07:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. 46.000 de alegători au votat până sâmbătă ora 10:00
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
Un studiu din 2022 a indicat că orele târzii de cină ar putea duce la creșterea în greutate. Este bine cunoscut deja că obezitatea și supraponderabilitatea pot crește riscul unei persoane să ajungă să sufere de boli de inimă.
Dr. Banch, un medic cardiolog de renume, servește zilnic micul dejun la ora 07:45 dimineața.
„Ajută la inițierea ritmului meu circadian pentru ziua respectivă. O masă înainte de a lucra poate ajuta la eficiență și productivitate. Creierul tău are nevoie de energie pentru a funcționa bine”, spune Dr. Branch.
Ora aleasă de Dr. Branch pentru micul dejun este, esențială - cel puțin asta arată un studiu publicat în 2023, efectuat pe mai mult de 103.000 de adulți. Cercetătorii au descoperit că persoanele care iau micul dejun înainte de ora 08:00 a.m. și se opresc din mâncat înainte de ora 18:00 au șanse mai mici să dezvolte boli de inimă.
„Totul depinde de rutina ta. Dacă lucrați la 06:00 dimineața, să mâncați devreme este în regulă", spune medicul.
Potrivit unui studiu din 2022, o variație mai mică a orelor de mic dejun este direct legată de pierderea în greutate. Este indicat să serviți masa la aceleași ore dacă vă doriți să pierdeți în greutate.
Micul dejun este o masă importantă din zi. Deși pare la îndemână să săriți peste această masă pentru a reduce numărul de calorii consumate, efectele acestei rutine nesănătoase pot avea un impact mare asupra sănătății.
Mâncatul de dimineață reprezintă o modalitate excelentă de a stimula sănătatea inimii. Studiile au dovedit că săritul peste micul dejun crește șansele de boli de inimă și de deces din toate cauzele. Așadar, consumul zilnic al micului dejun vă poate ajuta să reduceți aceste riscuri și să vă mențineți sănătatea inimii.
Mic dejun sănătos
Dr. Branch spune că fulgii de ovăz sunt ideali la micul dejun, consumați lângă o sursă de proteine.
„Un mic dejun cu proteine și mai puține grăsimi este ideal", spune Dr. Brnach.
Meniu pentru un mic dejun sănătos:
· Albușuri de ouă amestecate
· Șuncă de curcan
· Pâine integrală de grâu și avocado
„Încercați să reduceți zahărul. Limitați untul și evitați alcoolul", spune Dr. Branch.
Problema cu zaharurile - care se găsesc adesea în alimentele de bază pentru micul dejun, cum ar fi gemul și siropurile - este că nu sunt tocmai bune pentru inimă. Dietele bogate în zahăr cresc șansele unei persoane să sufere de boli de inimă și să facă un accident vascular cerebral.
O alimentație atentă este însă esențială și pe parcursul zilei pentru a vă menține un stil de viață sănătos.
„La prânz voi mânca o salată cu fasole sau somon", spune ea.
Gustarea ei de după-amiază poate consta în ton și quinoa, un măr sau o bucată mică de brânză.
„Merele sunt grozave. Fibrele ajută la digestie", spune Dr. Branch.
Cina medicului cardiolog constă adesea în legume și somon.
Ei bine, nu doar alimentația contribuie la un stil de viață sănător. Pentru o viață longevivă și o inimă sănătoasă trebuie să faceți sport regulat, să dormiți suficient și să reduceți pe cât posibil factorii externi de stres.