Operatie pe creier facuta de medici romani, la BRAIN Institute din Capitala, filmata si postata pe Facebook. VIDEO
Inregistrarea unei interventii chirurgicale facute pe creier de doi medici romani a fost postata pe Facebook, pe pagina BRAIN Institute.
BRAIN Institute, clinica specializata in neurochirurgie, gazduit ade Spitalul Monza, a anuntat in urma cu o saptamana ca va face publica inregistrarea video a operatiei, care a fost realizata de dr. Sergiu Stoica, medic primar neurochirurg si dr. Bogdan Mocanu, medic primar ORL.
Marti, 13 iunie, la ora 11:30, a fost postata filmarea, alaturi de mesajul:
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Intervenția neurochirurgicala doar ce s-a terminat, totul a decurs foarte bine. Denumirea profesionala a operației este ablație endoscopica transnazala a unui adenom hipofizar, iar echipa medicala care a realizat intervenția este formata din Dr. Sergiu Stoica, medic primar neurochirurg, Dr. Bogdan Mocanu, medic primar ORL, Dr. Silviu Oprescu medic specialist ORL și Dr. Anca Vișan, medic primar ATI. Dr. Sergiu Stoica si Dr. Bogdan Mocanu opereaza impreuna astfel de patologii de peste 9 ani, experienta lor fiind un element de siguranta si confort psihic pentru pacienti.
Prima transmisiune a unei operatii de neurochirurgie este numai inceputul unei serii destinate demontarii unui mit care continua sa terifieze pacientii cu astfel de afectiuni. Pregatita si executata corect, o operatie de neurochirurgie craniana este la fel de simpla sau de complicata ca si orice alta chirurgie, pacientii parasind spitalul dupa 3-4 zile, fara urme evidente ale tratamentului neurochirurgical. In urma acestor operatii, pacientii sunt reintegrati rapid in societate, nefiind nevoie de excluderea acestora nici macar pentru o perioada limitata de timp.
Transmisiunea „live” nu este un demers stiintific, ci este un demers social destinat transparentizarii unei activitati care, in ultimii zeci de ani, a devenit extrem de impresionanta pentru publicul larg. Incepand cu aceasta, cei interesati vor putea urmari in direct activitatea din sala de operatii, iar tinerii interesati de o cariera in neurochirurgie vor fi incurajati sa se documenteze in continuare."
BRAIN Institute a anuntat inca de miercurea trecuta ca va face publica filmarea operatiei.