Moda aparatelor dentare prinde tot mai mult contur în România

21-08-2017 14:13

Moda aparatelor dentare prinde tot mai mult contur la noi în ţară.

Aşa se face că în ultimii ani adulţii care au neglijat acest aspect pentru că se temeau de durere sau se gândeau că acest tratament este doar pentru copii, aglomerează acum cabinetele stomatologice.

Intervenţiile costă mii de euro.

Şi numărul copiilor care poartă aparat dentar a crescut, pentru că părinţii îşi doresc pentru cei mici şi un zâmbet perfect, dar şi o masticaţie corectă.

Un pacient a vrut de ani de zile să-şi îndrepte dantura, dar de frica durerii s-a ferit de stomatolog. Până la urmă şi-a făcut curaj şi a purtat un aparat dentar lingual, adică aşezat în spatele dinţilor. Acum greul a trecut şi vine periodic la control.

Pe lângă îndreptarea dinţilor, aparatul dentar poate rezolva multe probleme - cum ar fi muşcătura strâmbă, care influenţează muşchii faciali. Paula poartă un astfel de aparat de 1 un an şi jumătate, după ce a venit la un control cu fiica ei de 13 ani.

Părinţii Deliei au investit până acum 4000 de euro, pentru că fata lor să aibă o dantură perfectă.

Delia Isip, pacientă: "Mi s-a explicat că am o problema la dinţi şi dacă nu am fi început acum tratamentul aş fi avut consecinţe când aş fi mare”.

În anii trecuţi, spun medicii, aceste intervenţii erau cerute mai mult de străini. Acum însă, a crescut şi numărul românilor care trec pragul cabinetelor de stomatologie.

Dr. Ioan Barbur, medic specialist ortodontie: "La ora actuală apreciez că în fiecare an sunt trataţi, în România, 100.000 de pacienţi."

Un tratament de ortodontie, cu fațetari şi albiri incluse, ajunge să coste şi 5000 de euro, însă multe cabinete acceptă plata în rate.


VIDEO PROTVPLUS.RO