Ministerul Sanatatii lupta cu pliante impotriva virusului Ebola. Primele masuri luate pe aeroportul Henri Coanda

14-08-2014 19:42


Autoritatile romane iau primele masuri de precautie pe aeroporturi, de teama virusului Ebola.

In urmatoarea perioada, cei de la frontiera le vor inmana tuturor pasagerilor intorsi din tarile africane, afectate de epidemie, pliante cu informatii clare despre virus, caile de transmitere si tratament.

O astfel de foaie A4 cu informatii medicale redactate de ministerul sanatatii, va fi impartita pasagerilor care vin din zonele de risc, adica Guineea, Liberia, Sierra Leone si NIgeria .

Si cum noi nu avem zboruri directe cu Africa, calatorii vor fi rugati de autoritati sa precizeze tara de imbarcare si nu pe cea de tranzit.

Pasagerii vor fi astfel informati despre simptomele bolii, perioada de incubatie si calea de transmitere a virusului Ebola.

Cei care prezinta deja febra, oboseala inexplicabila, hemoragie, si alte simptome, care de regula apar in decurs de 21 de zile de la data infectarii, vor trebui sa sune direct la 112 si de acolo sa fie directionati la spitale de boli infectioase dupa ce sunt preluati in prealabil de cabinetul medical din aeroporturi.

Astfel de recomandari vor fi transmise si in porturi. Vigilenta e cu atit mai importanta cu cit vecinii nostri sarbi au acum 14 persoane suspecte de Ebola.

Ultimul bilant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca din 1975 imbolnaviri, 1069 s-au soldat cu deces.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO