Surorile siameze de la Brasov. Ce sanse au gemenele sa supravietuiasca: sunt unite in zona abdomenului

×
Codul embed a fost copiat

Caz uimitor petrecut la Brasov. Medicii au asistat la nasterea unor fetite siameze. Gemenele sunt unite in zona abdomenului, dar din fericire, spun doctorii, nu au niciun organ intern comun, ceea ce inseamna ca au sanse mari sa fie separate.

 

Femeia care a adus pe lume siamezele are 33 de ani si este la prima nastere. A pierdut insa cinci sarcini pana acum, iar cand a ramas gravida pentru a sasea oara a insistat sa o duca pana la capat chiar daca medicii i-au spus, inca din saptamana a 12-a, ca poarta in pantece prunci siamezi. Dupa ce a fost diagnosticata anomalia, au urmat investigatii amanuntite.

Vineri dimineata, fetitele au venit pe lume prin cezariana. Partea buna este ca sunt unite doar la nivelul pielii pe o suprafata mica, de cativa centimetri patrati. Asadar pot fi separate fara probleme.

Sunt insa pozitionate nefiresc, una cu piciorele la capul celeilalte. Asta nu ridica insa probleme din punct de vedere medical, spun specialistii, dar sunt dificultati in ingrijire, cand sunt hranite si schimbate.

Citește și
Dichiseanu
Ion Dichiseanu a fost operat la sold. Actorul se va recupera la Spitalul Militar din Capitala
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Operatia de separare a siamezelor se va face la Spitalul de copii ''Marie Curie'' din Bucuresti. Interventia este programata pentru saptamana viitoare.

Deocamdata, gemenele se afla la terapie intensiva in maternitatea din Brasov.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Cristi Borcea a ajuns din nou la spital pentru investigatii medicale de specialitate.
Cristi Borcea a ajuns din nou la spital pentru investigatii medicale de specialitate. "Nu va ramane internat"

Omul de afaceri Cristian Borcea, condamnat la sase ani si patru luni de inchisoare in dosarul transferurilor de jucatori, a ajuns din nou la Spitalul Județean Constanta, pentru investigatii medicale de specialitate, transmite corespondentul Mediafax.

Ion Dichiseanu a fost operat la sold. Actorul se va recupera la Spitalul Militar din Capitala
Ion Dichiseanu a fost operat la sold. Actorul se va recupera la Spitalul Militar din Capitala

Este o vara fierbinte si dificila pentru Ion Dichiseanu. Cunoscutul actor, unul dintre Don Juanii cinematografiei romanesti, a fost internat la ''Spitalul Militar'' din Capitala.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.