Medicii de la Spitalul Fundeni au donat sânge pentru pacienții lor

Ultima actualizare: 01-11-2019 17:41

Zeci de medici de la spitalul Fundeni din Capitală au dat vineri un exemplu de generozitate şi au donat sânge pentru pacienţii lor, mai ales că în secţiile din această unitate medicală este permanent nevoie de transfuzii.

Doctorii au început astfel o campanie prin care încearcă să atragă în luna noiembrie cât mai mulţi donatori de sânge.

Spitalul Fundeni din Capitală este una dintre cele mai mari unităţi sanitare din ţară. Zilnic, zeci de bolnavi au nevoie de sânge, iar medicii s-au implicat şi ei într-o campanie de donare.

Totodată, bonurile valorice pe care le-au primit ca donatori, medicii şi asistentele le-au strâns într-o urnă. Şi cu ele vor cumpăra cadouri pentru copiii internaţi în Institut.

Când vine vorba despre donatorii de sânge, românii sunt printre ultimii în Europa. Statisticile arată că mai puţin de 2% din populaţia României donează sânge în mod regulat. Iar în spitale este mereu criză de sânge.

Campania de la Institutul Fundeni va avea loc până pe 30 noiembrie, iar cei care doresc să doneze sânge pot veni aici în fiecare zi de la 7:30 la 12:30. Alte centre în care se poate dona sânge în București sunt Spitalele Universitar şi Floreasca, dar şi centrul de transfuzii.

Donatorii trebuie să aibă între 18 şi 60 de ani, să nu fi suferit intervenţii chirurgicale în ultimele şase luni şi să nu aibă probleme de sănătate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO