Medicii americani avertizează asupra unor noi simptome asociate coronavirusului

Dată publicare: 24-03-2020 08:16
Dată actualizare: 24-03-2020 08:34


coronavirus

Doctorii din Statele Unite confirmă afirmațiile cercetătorilor francezi, care avertizează că pierderea mirosului, dar și a gustului, poate fi adăugată pe lista simptomelor de coronavirus.

 

Simptome ca anosmia, adică lipsa mirosului, și ageuzia, adică dispariția totală a simțului gustului, sunt două simptome ce pot fi luate în calcul pentru posibila depistare a infecțiilor cu COVID-19, transmite Academia americană de otolaringologie, potrivit CNN.

„În special anosmia a fost constatată la pacienții care au fost testați pozitiv pentru coronavirus și care nu aveau alte simptome”, potrivit unui comunicat postat duminică pe site-ul Academiei.

Prezența acestor simptome ar trebui să vă facă să luați în serios în considerare testarea de COVID-19, este sfatul pe care îl dau doctorii.

O organizație a medicilor ORL din Marea Britanie, dar și medicii din Franța, au concluzionat că lipsa mirosului ar putea fi un simptom de coronavirus, în condițiile în care anosmia este asociată cu unele infecții respiratorii.

Legătura între anosmie și coronavirus

 

Lipsa mirosului ca simptom de Covid-19 s-a constatat după ce au fost analizate mai multe cazuri în Coreea de Sud, China și Italia, unde un număr semnificativ de pacienți cu infecții dovedite au dezvoltat anosmie.

“Nu toate cazurile pozitive de COVID-19 prezintă anosmie, dar toate cazurile de anosmie izolată, fără cauză locală, fără inflamaţie, sunt COVID-19 pozitive’’, a precizat specialistul pentru AFP.

Potrivit primelor cazuri urmărite de asociaţia profesională a medicilor ORL, pacienţii în cauză sunt mai degrabă tineri, cu vârste cuprinse între 23 şi 45 de ani.

“Persoanele care resimt anosmie, trebuie să se autoizoleze ca măsură de precauţie şi să poarte mască, chiar şi în cadru familial”, potrivit Jean-Michel Klein.

Spre deosebire de protocolul de tratament al unei anosmii clasice, medicul recomandă să nu fie administrată corticoterapie, ″care slăbeşte răspunsul imunitar″⁣, sau o spălare a foselor nazale care ar risca să ″trimită virusul din mucoasa nazală în plămâni″⁣.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: CNN


VIDEO PROTVPLUS.RO