Masuri luate in toate spitalele din Romania din cauza bacteriei Clostridium. Cum se manifesta
Se iau masuri de precautie in toate spitalele din tara, dupa ce au fost depistate mai multe cazuri de infectie generate de o bacterie periculoasa.
Acest germene, rezistent la antibiotic, le provoaca bolnavilor varsaturi, febra si deshidratare. Autoritatile sanitare admit ca problema este serioasa si fac in prezent o estimare care sa arate situatia reala.
Clostridium Difficile, o bacterie rezistenta la antibiotic, e un nou germene intraspitalicesc, extins si in Romania in ultimii 2 ani. Infectiile se transmit de la un pacient la altul prin contactul direct cu lenjeria, mobilierul si clantele usilor din spital.
Alegeri 2024
10:11
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
10:04
De ce relațiile României cu Ucraina și Rep. Moldova s-ar putea înrăutăți după alegeri. Semnalul de alarmă tras de Politico
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
Numarul cazurilor e in crestere si pentru ca spitalele nu le raporteaza. Iar asta inseamna fireste ca nu apar nici controale si poate nici masuri.
Mentalitatea e gresita, iar saloanele dezinfectate. Altfel, pacientii se deshidrateaza pana la epuizare si nu mai raspund la tratamentele cu antibiotice clasice.
Iata exemplul unui barbat de 60 de ani, operat la prostata si care a luat dintr-un spital bacteria Clostridium. Desi si-a revenit dupa operatie, din cauza infectiei intraspitalicesti pacientul a stat alte 12 zile la reanimare si din cauza deshidratarii a slabit 10 kilograme.
Primele cazuri au aparut atat in Bucuresti cat si in tara, inca de asta-vara.
Reprezentantii institutului de sanatate publica admit ca avem o problema: "Cauzele exacerbarii acestui tip de infectie sunt datorate existentei factorilor favorizanti reprezentati de: administrarea de antibiotice active impotriva florei intestinale".
Oficial, peste 8500 de romani s-au infectat intr-unul dintre spitalele romanesti. Neoficial, insa, numarul real e de zece ori mai mare.