Jumatate din maternitatea Spitalului Hunedoara, inchisa pentru dezinfectie, dupa moartea bebelusilor


Ultimul update: Duminica 22 Septembrie 2013 07:03
Data publicarii: Joi 19 Septembrie 2013 15:17
Categorie: Hunedoara
asistenta spital

 Jumatate din maternitatea Spitalului Hunedoara, unde au murit 2 bebelusi in urma infectiei cu o bacterie prezenta adesea in infectii intraspitalicesti, a fost inchisa pentru dezinfectie.

 Consiliul de Administratie al Spitalului a decis inchiderea, pe rand, a cate o jumatate din maternitate, pentru lucrari de dezinfectie. Bebelusii au fost mutati in cateva saloane in timp ce zona inchisa a fost deja dezinfectata. Peste cateva zile, nou-nascutii vor fi mutati in partea deja dezinfectata, iar autoritatile medicale vor dezinfecta si celalata parte.

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Hunedoara spun ca masura s-a luat pentru a linisti gravidele care urmeaza sa nasca, in acest moment nefiind alte cazuri de infectie la nou-nascuti.

In timp ce bebelusii sunt mutati dintr-un salon in altul, in laboratoare sunt analizate probele luate ieri de inspectorii sanitari din sectiile de maternitate si ginecologie, dar si cele prelevate de autoritatile sanitare imediat dupa moartea celor doi bebelusi. Peste cateva saptamani, si Institutul Medico-Legal din Timisoara se va pronunta asupra cauzelor decesului.

Alarma a fost data luni de un angajat al spitalului din Hunedoara care a anuntat politia despre moartea suspecta a doi nou-nascuti, un baietel si o fetita, in mai putin de 24 de ore. Medicii legisti care au autopsiat cadavrele au anuntat ca ambii bebelusi au murit din cauza unor pneumonii acute provocate de o infectie cu o bacterie prezenta adesea in infectii intraspitalicesti. Conducerea spitalului din Hunedoara sustine ca infectia s-ar fi putut transmite de la mama la fat, mai ales ca alti peste 10 bebelusi nascuti si tinuti in maternitatea din Hunedoara nu prezinta simptome de imbolnavire.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO