Ionut Mironica,barbatul salvat de o interventie medicala rara.Cum i-au reconstruit complet maxilarul
Doctorii romani si danezi sunt de astazi autorii unei interventii rare pentru tara noastra.
Acestia au reconstruit complet maxilarul unui pacient. Cu ajutorul unei proteze din titan si a unei grefe de os, in cateva saptamani, bolnavul internat la ''Spitalul Sfanta Maria'' va putea sa manace normal, dar mai ales sa zambeasca.
In urma cu 4 ani, viata lui Ionut s-a schimbat radical. Tanarul a fost diagnosticat cu o tumora benigna la maxilarul stang. In 2010 barbatul a fost operat dar medicii au fost obligati sa-i scoata jumatate din mandibula de pe partea stanga.
Alegeri 2024
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
11:57
Ce salariu are președintele României. Unde se situează Klaus Iohannis față de alți șefi de stat din Europa
11:43
Alegeri prezidențiale 2024, programe electorale. Candidații promit „lapte și miere”, deși puterea președintelui este limitată
11:05
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
''Sunt undeva la 40 la suta din ce puteam face. e un impediment si vorbitul si alimentarea si zambitul.'', spune pacientul Ionut Mironica.
Sansa lui vine acum dinspre specialistii romani si danezi care incearca sa-i refaca maxilarul cu ajutorul unei proteze.
Pe parcursul operatiei care a durat aproape 6 ore, specialistii in chirurgie maxilo faciala i-au implantat tanarului o proteza din titan pentru refacerea articulatiei temporo - mandibulare. Totodata au prelevat grefa osoasa de la soldul pacientului pentru reconstructia osului, pentru ca mai apoi sa fie refacuta dantura cu ajutorul unor implanturi
"Vedeti aici cat lipseste din mandibula, defectul este foarte mare. Proteza o tine toata viata, experiente de 20 de ani va putea sa manance normal la 2 zile de la interventie", spune doctorul Ion Nicolescu, clinica de chirurgie 2 a Spitalului Sf. Maria.
"E un risc ca pacientul sa respinga proteza, dar este scazut, la fel ca si la proteza de sold. Astfel de proteze se fac din materiale bine tolerate de organism este din titan si este destul de usoara, cantareste cat o pereche de ochelari" - Dr Esben Aagard, Odense University Hospital, Danemarca.
Danezii fac astfel de operatii de 20 de ani. Noi suntem la primele interventii de acest gen. Pentru bolnavul internat la Clinica Universitara de Chirurgie 2, de la Spitalul Sfanta Maria, implantul a costat 12 mii de euro si a fost oferit bolnavului printr-o sponsorizare.