A fost stabilita coplata la Spitalul Judetean de Urgenta din Deva. Cat vor plati pacientii

26-03-2013 10:48


Coplata

Reprezentantii Spitalului Judetean de Urgenta din Deva au stabilit valoarea coplatii in institutia medicala pe care o conduc. Astfel, de la 1 aprilie, fiecare pacient care se externeaza din spital, va plati 10 lei pentru perioada in care a fost internat.

Directorul economic al Spitalului Judetean de Urgenta din Deva, estimeaza ca cel mult 1.000 de persoane vor contribui cu aceasta suma, in fiecare luna.

In Consiliul de Administratie am decis pentru coplata un cuantum de 10 lei la externare. Intr-o luna s-ar putea aduna aproximativ 10.000 de lei. Noi avem in medie pe luna 2.200 de internari, insa 60% dintre ele se fac prin urgente sau sunt categorii de persoane care nu achita coplata. Practic, aproximativ 1.000 de pacienti care vin la spital cu bilet de trimitere vor achita coplata”, a declarat directorul economic al Spitalului Judetean de Urgenta din Deva, Vetuta Stanescu.

Reprezentantii spitalului “Doctor Alexandru Simionescu” din Hunedoara nu a stabilit inca ce suma vor fi nevoiti pacientii sa plateasca la externare. Potrivit managerului interimar Silvia Ghenea, valoarea va fi stabilita miercuri in Consiliul de Administratie al unitatii medicale.
 

Cum va functiona coplata "intre 5 si 10 lei". Masura va fi impusa de la 1 aprilie in toate spitalele

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO