Informaţia pe care spitalele vor fi obligate să o comunice pacienţilor. Despre ce este vorba

08-08-2019 14:13

spitale

Însemnele grafice ”ACREDITAT” și ” ÎN PROCES DE ACREDITARE” se vor regăsi la intrarea în spitalele din România, care au fost acreditate sau se află în procesul de evaluare pentru acreditare.

 

Potrivit unui ordin al Președintelui Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate aflat în dezbatere publică, spitalele din România care au fost evaluate și au fost încadrate în categorii de acreditare sunt obligate să informeze pacienții cu privire la categoria de acreditare primită de la Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate.

Însemnul ”ACREDITAT” trebuie afișat de către unitățile sanitare acreditate în al ÎI -lea ciclu de acreditare. Lista spitalelor o găsiți aici!

Însemnul ”ÎN PROCES DE ACREDITARE” trebuie afișat de următoarele categorii de spitale :

1. Unitățile sanitare înscrise în procesul de acreditare în al ÎI -lea ciclu de acreditare, care nu au primit vizita de evaluare
2. Unitățile sanitare care au primit vizita de evaluare, dar nu le-a fost emis raportul de acreditare
3. Unitățile sanitare pentru care procesul de acreditare a fost prelungit.
4. Pentru spitalele care nu afișează unul dintre aceste însemne, nu există dovezi, în evidențele noastre, că se preocupă de asigurarea calității serviciilor medicale și a siguranței pacientului.

Scopul acestor însemne este de a informa populația cu privire la nivelul calității serviciilor de sănătate oferite în cadrul unităților sanitare.

Spitalele vor fi obligate să afișeze unul dintre însemne, după caz, la intrările în incinta unităților sanitare. Plasarea lor va fi la loc vizibil, pe suport adecvat, la înălțimea cuprinsă între 150 cm și 200 cm, pentru a fi în raza vizuală a pacienților.

În a doua etapă de acreditare au fost evaluate în vederea acreditării 180 de spitale din cele 635 planificate a fi evaluate până la mijlocul anului 2021.

Din cele 180 de spitale evaluate, 145 au fost încadrate în categorii de acreditare, diferența de 35 fiind reprezentată de spitalele pentru care ANMCS elaborează rapoartele de acreditare.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO