"Imprastiem virusul peste tot." Statul nu mai are bani sa lupte cu HIV.Avertismentul celor infectati
Statul nu mai poate sustine programele gratuite prin care izbutea pana acum sa tina cat de cat in frau un fenomen extrem de grav: raspandirea bolilor, in prima faza, in randul consumatorilor de droguri.
Vineri seara, tinerii de la Asociatia Romana Antisida au distribuit ultimele seringi sterile.
Dar, de acum inainte, nu vor mai primi bani pentru asa ceva, iar asta inseamna o alta capcana mortala atat pentru cei care sunt dependenti de substantele periculoase, cat si pentru cei din jur.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
"Noi nu mai avem bani sa venim la voi, e ultima oara cand venim"
Un astfel de anunt ar trebui sa alarmeze pe oricine. Asociatia Romana Antisida nu mai primeste bani din partea statului pentru a le distribui gratuit seringi celor care sunt dependenti de droguri.
"Asta e, imprastiem virusul peste tot... Eu deja il am in corp...", spune un tanar.
Acest tanar este constient de pericolul pe care-l reprezinta pentru ceilalti, dar marturiseste ca dependenta il domina, din pacate.
"La disperare, normal ca o sa iei toate seringile. La raul acela, ca nu mai rezisti", spune un alt dependent de droguri.
Crunt este ca astfel se poate ajunge la o raspandire rapida a bolilor, spun specialistii.
"Exista riscul de epidemie HIV in randul consumatorilor de droguri in momentul acesta. Riscul de infectare cu HIV, hepatita B, C in randul consumatorilor de droguri creste alarmant, pentru ca nu mai au material steril de injectare.", avertizeaza Dan Popescu de la Asociatia Romana Antisida.
Din nefericire, numarul celor care au fost subjugati de puterea acestor substante cu efect devastator nu este deloc de neglijat.
"Le rup acul si le arunc. Le rup acul ca sa nu se imbolnaveasca altcineva", spune un alt tanar.
Potrivit unor statistici, la ora actuala, numai in Bucuresti exista aproximativ 20 de mii de consumatori de droguri injectabile.