Eveniment caritabil pentru primul spital de oncologie pediatrică. Gestul lui Mihai Șora
Creştem greşit cu ideea că fericirea vine din lucrurile pe care le primim sau le cumpărăm şi astfel suntem într-o continuă căutare. În realitate ajungem să înţelegem că sănătatea este mai presus de orice, dar şi ca bucuria supremă vine din ce dăruim.
Partea bună este că tot mai mulţi români au aflat asta, iar în această lună, în care cu toţii simţim nevoia să fim mai buni, organizează petreceri, spectacole, ori strângeri de fonduri, pentru cei mai puţin norocoşi.
Cei care au demarat construcţia primului spital de oncologie pediatrică din România au organizat o petrecere la care au fost scoase la licitație printre altele căşti transformate în obiecte de artă de artişti contemporani ori semnate de personalităţi precum filosoful Mihai Șora.
Mihai Șora a dansat şi a împărţit zâmbete, dar mai ales a reuşit să-şi liciteze casca personalizata cu 4000 de euro.
"Cred că oricine va licita o cască din asta va avea tot timpul în casa amintirea faptului că la un moment dat, în viaţa lui, a construit o bucăţică de spital. "
Alin: "Mă simt foarte bine pentru că am făcut asta şi a fost cel mai bun lucru pe care l-am făcut."
Extrem de dorit a fost şi tabloul cu semnăturile actorilor din serialul "Las Fierbinţi". Un băieţel şi-a convins tatăl să dea pe el 2700 de euro.
În total s-au adunat 50.000 de euro.
Românii demonsteaza astfel că au nevoie doar de un impuls ca să susţină o cauză nobilă. Vineri, de pildă, din momentul în care Pavel Bartos a anunţat la "Vocea României" că în platou sunt şi iniţiatorii proiectului Bursa de Fericire, peste 5000 de oameni au trimis sms-uri la 8864 cu mesajul SPITAL, iar de acum încolo vor da lunar câte 4 euro.
Alex Dima: "Suntem la etajul 1, ne apropiem de etajul 2 şi undeva prin primăvara o să ajungem la etajul 6."
Carmen Uscatu: "E un sentiment extraordinar să vezi totuşi nişte ziduri şi să plângi pentru că ştii că acolo e un vis al tău şi că sunt peste 250 de mii de fondatori care au contribuit la acest vis."
Convinşi de faptul că "Viața e ca un zbor de fluture", actorii Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște au pus în scenă un spectacol caritabil. Banii strânşi de la spectatori vor fi folosiți pentru a-i ajuta pe bolnavii care ajung în secția de îngrijiri paliative din cadrul spitalului județean.
Şi pentru copilaşii de la Grădiniţă Petroşani s-au mobilizat zeci de români care vor dona câte 200 de lei.
La rândul său Eugen Iancu, un tată care şi-a pierdut băiatul în urma incendiului din clubul Colectiv a strâns cu ajutorul oamenilor de pe facebook sute de jucării care vor ajunge la o grădiniţă din Orșova.