Spectacol caritabil organizat pentru a finaliza lucrările la o secție de terapie intensivă pentru nou-născuți

09-12-2018 07:53


În preajma sărbătorilor de iarnă, copiii născuți prematur pot primi un dar neprețuit - șansa la viață.

Voluntarii continuă să lupte pentru a reconstrui secția de terapie intensivă pentru nou-născuți și compartimentul pentru bebeluși veniți pe lume înainte de termen ale Spitalului Județean din Constanța.

Sâmbătă seară, oameni inimoși, dornici să ajute, au luat parte la un spectacol caritabil, iar banii adunați din vânzarea biletelor vor fi folosiți pentru a finaliza lucrările de renovare atât de necesare.

Spectacolul organizat sâmbătă seară la Teatrul Naţional de Opera şi Balet din Constanța a adus laolaltă oameni cu suflet mare, uniţi de acelaşi gând - să ofere o şansă la viaţa copiilor născuţi prematur.

"Este pentru o cauză nobilă şi am zis că dacă tot se apropie sărbătorile să facem şi o faptă bună pentru copii", spune o spectatoare.

"Mama mea lucrează tot acolo şi am avut ocazia să petrec mult timp în secţia de pediatrie şi sunt condiţii foarte grele, cu toate că asistentele şi domnii doctori caută să creeze un confort", a spus o altă spectatoare.

Banii obţinuţi din vânzarea biletelor vor fi folosiţi pentru a reconstrui secţia de terapie intensivă pentru nou-născuţi şi compartimentul destinat micuţilor veniţi pe lume înainte de termen din cadrul Spitalului Judeţean din Constanța.

"Eu întotdeauna am spus că trebuie să căutăm în jurul nostru motive pentru care să spunem ”România, te iubesc”, iar dacă nu le găsim atunci trebuie să le construim. Ei bine, ce se întâmplă aici construieşte un astfel de motiv pentru a spune România, Te iubesc", a transmis jurnalist Alex Dima.

Un milion 300 de mii de euro au fost investiţi până acum pentru ca proiectul să prindă contur. În plus, o bună parte din aparatură a fost donată.

"Dacă fiecare dintre noi vom aduce un plus pentru acest proiect, până la urmă vom reuşi şi se va duce la bun sfârşit întregul proiect", a spus Sebastian Ghiță, avocat.

Cei care doresc să ajute pot direcţiona 2% din impozitul pe venit sau 20% din impozitul pe profit în cazul companiilor.

Lucrările sunt finalizate în proporție de 80%.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO