Livrarea celei de-a doua tranșe de vaccin anti-Covid întârzie din cauza unor probleme logistice
România a făcut duminică, alături de celelalte state din Uniunea Europeană, un pas uriaş către sfârşitul pandemiei şi revenirea la o viaţă normală.
Primele 960 de persoane au fost vaccinate cu serul Pfizer-BioNTech, după ce Comisia Europeană a trimis în fiecare stat membru primele doze de vaccin. 10.000, în cazul României.
Alte 140.000 de doze urmau sa intre în ţară în această dimineaţă, însă livrarea va fi întârziată, din cauza unor probleme logistice.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Primele informații de duminică spuneau că luni dimineață ar trebui ca aceste doze de vaccin anti-Covid să ajungă în România cu un avion. Însă ulterior autoritățile au venit cu alte precizări. Va fi întârziată această livrare până marți, spun autoritățile.
Nu este o problemă care vizează doar România. S-a întâmplat această întârziere în 8 state din Europa.
Conform ultimelor date, în România ar trebui să sosească o altă tranșă de vaccin anti-Covid: marți în București, Cluj și Timișoara, iar pe 30 decembrie în Brașov, Constanța, Craiova și Iași.
Duminică s-a dat startul campaniei de imunizare împotriva Sars-CoV-2. Prima persoană vaccinată pe teritoriul României a fost o asistentă medicală de la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din Capitală. Femeia de 26 de ani a făcut parte din echipa care a îngrijit primul bolnav depistat cu Sars-CoV-2 în România, în februarie.
600 de doze au ajuns în total la Institutul ”Matei Balș” și au fost deja imunizate 140 de persoane - doctori și asistente.
În mai puțin de o jumătate de oră apoi s-a dat startul campaniei de vaccinare și la spitalul Victor Babeș din Capitală, o altă unitate sanitară implicată încă de la început în lupta împotriva Covid-19.
De altfel, serul a ajuns în alte opt orașe, printre care Timișoara, Iași, Cluj, Craiova, Constanța și Baia Mare.