Cum au ajuns în Timiș să fie vaccinate persoane fără programare, în timp ce programații au fost chemați în altă zi
433 de mii de români s-au vaccinat anti-COVID până acum în toată țara. La Deta, în județul Timiș, au fost imunizați oameni fără programare, iar cei programați au fost sunați să vină în altă zi, pentru că s-au terminat dozele.
Coordonatorul centrului spune că a luat o decizie corectă pentru că au fost imunizați bătrâni, unii cu boli cronice, care nu s-au putut programa pe platforma națională sau prin medicul de familie.
45 de persoane programate la vaccin în centrul din Deta, judeţul Timiş, au fost anunţate să nu mai vină.
Alegeri 2024
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
07:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. 46.000 de alegători au votat până sâmbătă ora 10:00
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
Al Helau Nidal, director la Spitalul Orăşenesc Deta: "Noi practic trebuia să primim niște doze de la centru vineri, nu s-a putut să ajungă.”
Dar Centrul Naţional de Coordonare a Vaccinării susţine că au fost livrate toate dozele, conform solicitărilor. Centrul din Deta a rămas fără doze după ce au fost imunizaţi şi pacienţi fără programare.
Al Helau Nidal: "Normal că au fost vaccinaţi alţii, vaccinul nu l-am înghiţit. Persoanele de 65 de ani, chiar 80 de ani, când ne trezim cu ei în faţa centrului ce putem să spunem?"
Codruta Emilia Bungau, coordonator centru de vaccinare Deta: "Epidemiologul, pe bună dreptate, a luat decizia ca toate aceste persoane care se prezintă să fie vaccinate. De aici a apărut o mică diferenţă."
Cei 45 de pacienţi care n-au mai putut fi vaccinaţi duminică, au fost reprogramaţi pentru marţi.
În Bihor cel mai mare centru de vaccinare a fost amenajat în Orăşelul Copiilor din Oradea. Sunt imunizaţi 120 de pacienţi pe zi.
Nicu Bucuiuman, şeful centrului de Vaccinare: "Toată lumea vine pe programare, am făcut şi o listă de aşteptare, în eventualitatea dacă cineva renunţă, ca să putem să ajutăm să vaccinăm cât mai mulţi oameni."
În judeţul Cluj până acum au fost vaccinate peste 7.500 de persoane în etapa a doua.
Laura Denes, coordonator centru: "Sunt programaţi 60 de pacienţi pe zi, se respectă programarea de 5 pe oră, în caz că absentează unul dintre pacienţi din motive temeinice se înlocuieşte imediat pentru a nu se pierde doza de vaccin."
Până acum s-au programat 842.000 de români în etapa II. Dacă vineri s-au programat 89.000, sâmbătă şi-au mai rezervat un loc puţin sub 13.000. Majaoritatea centrelor din ţară nu mai au locuri disponibile.