Israelul se teme că s-ar putea confrunta cu o variantă mutantă a Covid-19

24-01-2021 16:42
Sursa: Times of Israel


Israel, vaccin

Un grup de lucru condus de militari din Israel a avertizat cu privire la posibila apariție a unei variante israeliene mutante a coronavirusului rezistent la vaccinuri.

Într-un raport realizat pentru Centrul Național de Informații și Cunoaștere Coronavirus din Israel, serviciile de informații militare au recomandat ca, din cauza temerilor legate de posibila dezvoltare a unei noi tulpini israeliene, cei care au fost vaccinați sau s-au recuperat după infectarea cu COVID-19 să fie testați pentru coronavirus și să fie supuși cerințele de carantină la intrarea în țară.

Campania de vaccinare în masă, care are loc în paralel cu focarul activ din Israel, poate duce la o ”presiune evolutivă” asupra virusului”, se spune în raportul citat de Times of Israel.

Aproape 2,5 milioane de israelieni au primit prima doză de vaccin coronavirus și peste 946.000 au primit ambele doze.

Israelul a stabilit ca obiectiv de vaccinare a întregii populații adulte eligibile luna martie.

Potrivit celor două studii preliminare publicate miercuri, vaccinul Pfizer / BioNTech pare a fi eficient împotriva noii variante de coronavirus care a fost detectată pentru prima dată în Marea Britanie și care a fost găsită de atunci în zeci de țări. Tulpina, cunoscută sub numele de B.1.1.7, a provocat alarmarea experților din cauza capacității sale crescute de a răspândi.

De asemenea, o altă mutație, cunoscută sub numele de E484K în variantele detectate în Africa de Sud și Brazilia, i-a îngrijorat pe specialiști, care sunt îngrijorați de ”escaladarea” imunității.

Raportul grupului de lucru a apărut în condițiile în care varianta britanică s-a răspândit în Israel, iar experții au prezis că ar putea deveni tulpina dominantă în câteva săptămâni. De asemenea, Israelul s-a confruntat cu peste 20 de cazuri ale variantei sud-africane și monitorizează cu atenție tulpina braziliană, pe fondul temerilor că una dintre mutații ar putea ”fenta” protecția vaccinului.

Ministerul Sănătății a declarat sâmbătă că au fost descoperite mai multe cazuri ale variantei britanice de coronavirus în rândul femeilor însărcinate, care sunt spitalizate în stare gravă, având complicații COVID-19.

Ministerul a declarat că a prelevat probe de la 10 femei însărcinate și că din cele șapte probe pe care le-au finalizat până acum, s-au găsit șase specii britanice.

Într-un efort de a preveni importarea noilor tulpini de Covid-19 în Israel, prim-ministrul Benjamin Netanyahu va solicita aprobarea guvernului duminică pentru propunerea de a suspenda toate zborurile de pasageri către și dinspre Israel timp de două săptămâni.

Sursa: Times of Israel


VIDEO PROTVPLUS.RO